E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15620
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Veselības apdrošināšana pašvaldības policistam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. novembrī, 2018
Ieva

Labdien! Gribētu zināt, kāds normatīvais akts nosaka veselības apdrošināšanas polises nepieciešamību pašvaldības policistiem?

A
atbild:
10. decembrī, 2018
Rīgas pašvaldības policija
Toms Sadovskis, galvenais sabiedrisko attiecību speciālists

Sociālo garantiju veidus un kārtību, kādā tie piešķirami, nosaka Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likums. Minētā likuma 19. panta sestā daļa paredz, ka attiecībā uz pašvaldības amatpersonām (darbiniekiem) šajā pantā noteikto pabalstu apmērus un piešķiršanas kārtību, kā arī apbedīšanas izdevumu apmēru un segšanas kārtību nosaka attiecīgās pašvaldības dome.

Pašvaldības dome, izvērtējot pašvaldībai pieejamos finanšu līdzekļus un apsverot to izlietošanas lietderību, var noteikt, ka šā panta trešajā un ceturtajā daļā minētie pabalsti tiek izmaksāti nevis no pašvaldības budžeta, bet gan kā apdrošināšanas atlīdzība. Šādā gadījumā pašvaldība veic attiecīgo pašvaldības amatpersonu (darbinieku) dzīvības apdrošināšanu vai apdrošināšanu pret nelaimes gadījumiem.

Pamatojoties uz šo likuma normu, piemēram, Rīgas pilsētas pašvaldībā ir izstrādāti Rīgas domes iekšējie noteikumi Nr. 4 “Kārtība, kādā tiek veikta Rīgas pilsētas pašvaldības amatpersonu un darbinieku veselības apdrošināšana”. Šo noteikumu 13. punktā nostiprināts tas, ka darbiniekiem, kuri amatā ir pakļauti reālam dzīvības vai veselības apdraudējumam, veselības apdrošināšana tiek nodrošināta ar amatā stāšanās brīdi. Papildus šī sociālā garantija ir noteikta arī Rīgas pašvaldības policijas darbinieku koplīgumā. Pārējiem darbiniekiem, kuri amatā nav pakļauti reālam dzīvības vai veselības apdraudējumam, apdrošināšana tiek nodrošināta, kad pašvaldības institūcijas amatā pavadīti trīs gadi.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas