E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15388
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
16
16

Pirmsskolas pedagoga darba pienākumi

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. oktobrī, 2018
Emīlija

Vai pirmsskolas pedagogs, veicot savus darba pienākumus, strādājot astoņas stundas dienā, var atteikties no 30 minūšu pusdienu pārtraukuma? Vai ir tiesības atteikties arī no gatavošanās nodarbībām izglītības iestādē un to veikt tikai ārpus tās, tātad strādāt tikai kontaktstundas ar izglītojamiem? Vai pirmsskolas izglītības iestādē diendusas laikā bērnus var pieskatīt pedagoga palīgs? Vai pedagoga palīgs drīkst palikt viens pats grupā ar bērniem?

A
atbild:
25. oktobrī, 2018

No pusdienu pārtraukuma atteikties nevar, jo to nosaka Darba likums. Ja gatavošanās stundas ir tarificētas, tad tās ir jānostrādā, un izglītības iestādes vadībai ir tiesības noteikt, kur un kā.

Pirmsskolas izglītības programmas īstenošanas kārtību nosaka Ministru kabineta 31.07.2012. noteikumi Nr. 533 “Noteikumi par valsts pirmsskolas izglītības vadlīnijām”. Šo noteikumu 4. punktā noteikts, ka pirmsskolas izglītības saturs ir īstenojams vienotā veselumā, veicinot bērna fizisko, psihisko un sociālo attīstību. Savukārt noteikumu 1. pielikumā “Vispārējās pirmsskolas izglītības programmas paraugs” noteikts, ka izglītības programmā noteikto izglītības saturu, kas sekmē bērna attīstību kopumā, apgūst sadarbībā ar pedagogu interaktīvā pedagoģiskā procesā rotaļnodarbībās ar integrētu mācību saturu un bērna patstāvīgā darbībā, visas dienas garumā nodrošinot vienmērīgu slodzi. Līdz ar to arī pedagogam jāatrodas kopā ar bērniem visu laiku. Pirmsskolas pedagoga palīga uzdevums ir palīdzēt pedagogam viņa darbā, viņš nevar darboties viens pats, bez pedagoga klātbūtnes, arī diendusa nav izņēmums.

Labs saturs
16
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas