E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14963
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Nodokļi
1
12
1
12

Precēm no trešajām valstīm virs noteiktas summas ir ievedmuitas nodoklis un PVN

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. augustā, 2018
Staņislavs

Sveicināti! Man ir jautājums par nodokļu un muitas maksu, ja prece tiek piegādāta no Krievijas interneta veikala. Prece lietošanai mājās. Tās izmērs ir 23,0 x 38,0 x 24,0 cm, svars ap 9 kg, preces cena kopā ar piegādi – ap 400 EUR. Cik liels nodoklis man būtu jāmaksā? Paldies!

A
atbild:
10. augustā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

No Krievijas ievestajām precēm ir jāmaksā gan ievedmuitas nodoklis, kura likmi nosaka atbilstoši preces tarifa klasifikācijai, gan PVN.

Valsts ieņēmumu dienesta mājaslapā informācijā par komerciāliem sūtījumiem norādīts: nelielas vērtības preču sūtījumi – komerciāli sūtījumi, ko no valstīm, kas nav Eiropas Savienības dalībvalstis, sūta saņēmējam Latvijā, – tiek atbrīvoti no nodokļu maksājumiem:

  • no muitas nodokļa – ja sūtījuma vērtība nepārsniedz 150 EUR;
  • no pievienotās vērtības nodokļa – ja sūtījuma vērtība nepārsniedz 22 EUR.

Piemēram, ja saņēmējs Latvijā saņem nelielas vērtības komerciālu preču sūtījumu – vienu preci no Krievijas 60 EUR vērtībā –, muitas nodoklis par šo sūtījumu nav jāmaksā, bet  jāmaksā pievienotās vērtības nodoklis.

Nelielas vērtības sūtījumi ir sūtījumi, ko komersanti veic savā starpā, ko komersants sūta privātpersonai vai privātpersona par atlīdzību sūta citai privātpersonai. Minētais attiecas arī uz preču iegādi interneta veikalos (saņemot preces no trešajām valstīm).

Jautājumus saistībā ar muitas tarifu piemērošanu konkrētam sūtījumam varat noskaidrot, zvanot pa tālruni: 67121006, 67121002, 67121003.

Labs saturs
12
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas