E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14834
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Personas pārstāvībai nepieciešama notariāla pilnvara

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
11. jūlijā, 2018
Ilze

Labdien! Man ir risināms jautājums iestādē, kas atrodas citā Latvijas reģionā. Gribētu pilnvarot jautājuma risināšanai vai nu brālēnu, vai arī SIA, kas nodarbojas ar juridiskām lietām. It kā vajadzētu notariāli apstiprinātu pilnvaru pēc Administratīvā procesa likuma, bet tas nav izdevīgi, jo pie notāra jābrauc un jāmaksā arī. Vai iestādei pilnvaras vietā būtu jāpieņem līgums par pakalpojuma sniegšanu? Par līgumu nav likumā teikts, ka tam jābūt notariāli apstiprinātam. Paldies!

A
atbild:
17. jūlijā, 2018
Una Medne
juriste

Ņemot vērā, ka Jūs atsaucaties uz Administratīvā procesa likumu, var pieļaut, ka iestāde, kurā jautājumu vēlaties risināt, ir valsts vai pašvaldības uzņēmums.

Diemžēl nav cita varianta kā notariālā pilnvara, uz kuras pamata pilnvarotā persona varēs pārstāvēt Jūs iestādē.

Attiecībā uz pakalpojuma līgumu ir jānorāda, ka līgums ir divpusējs (vai vairākpusējs atkarībā no pušu skaita, kas to slēdz) un nav saistošs iestādei. Ir gadījumi, kad jau pakalpojumu līgumā iekļauj pilnvarojumu veikt kādas darbības, bet ne vienmēr iestāde var atzīt šādu pilnvarojumu par atbilstoši sniegtu, jo ir vairāki kritēriji, ko iestāde var analizēt, piemēram, vai pakalpojuma līgums ir slēgts pie notāra, ja nav, kā iestāde var pārliecināties, kas ir tā otra puse, kas ir izdevusi pilnvarojumu (identifikācijas noteikumi).

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas