E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14404
Lasīšanai: 2 minūtes

Komandējuma laikā auto nomas izdevumus neatlīdzina

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. maijā, 2018
Jeļena

Labdien! Saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 969 "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi" darbiniekam atlīdzina ceļa (transporta) izdevumus. Es braucu komandējumā uz citu ES dalībvalsti, dažādām pilsētām. Vai institūcijai, kas nosūta mani komandējumā, ir pienākums atlīdzināt man izdevumus par automašīnas nomu un ar to saistītos izdevumus (degvielu, apdrošināšanu u. tml.)?

A
atbild:
17. maijā, 2018
Finanšu ministrija
Lelde Grīnvalde, Komunikācijas departamenta direktora vietniece

Darbiniekam par komandējuma laiku atlīdzina izdevumus, kas ir noteikti Ministru kabineta 2010. gada 12. oktobra noteikumu Nr. 969 "Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi" 8. punktā.

Noteikumi neparedz kompensēt darbiniekam izdevumus par automašīnas nomu.

Saskaņā ar noteikumu 8.9. apakšpunktu darbiniekam par komandējuma laiku atlīdzina braukšanas izdevumus attiecīgās valsts sabiedriskajā transportā (arī taksometros) par summu, kas nepārsniedz 30% no visām komandējuma dienām noteiktās dienas naudas kopsummas (ja ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši attaisnojuma dokumenti).

Savukārt noteikumu 8.2.4. apakšpunkts paredz, ka darbiniekam par komandējuma laiku atlīdzina izdevumus par degvielu (ja darbinieks brauc ar darbinieka īpašumā vai valdījumā esošu vai institūcijas valdījumā esošu transportlīdzekli) saskaņā ar institūcijas vadītāja apstiprināto brauciena maršrutu un kilometrāžu, kā arī nepieciešamo attiecīgās markas degvielas daudzumu. Līdz ar to darbiniekam izdevumus par degvielu drīkst kompensēt tikai gadījumā, ja viņš brauc komandējumā ar savā īpašumā vai valdījumā esošu vai institūcijas valdījumā esošu transportlīdzekli (ja ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši attaisnojuma dokumenti).

Noteikumu 8.11. apakšpunkts paredz atlīdzināt izdevumus, kas saistīti ar apdrošināšanas polises iegādi darbiniekam komandējuma laikā (ja ir iesniegti attiecīgos izdevumus apliecinoši attaisnojuma dokumenti).

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas