E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13919
Lasīšanai: 2 minūtes

Ja studē un bezdarbnieka pienākumus pilda, bezdarbnieka statuss tiek saglabāts

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
01. martā, 2018
Inese

Labdien! Man ir bezdarbnieka statuss, bet vienlaikus piedalos NVA ESF projektā “Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” (Nr. 9.1.1.1/15/I/001), kas sniedz man vienlaicīgi arī nodarbinātā statusu. Darba laiks savstarpēji noslēgtā līgumā ir no plkst. 8.00 līdz 17.00. Vēlos atjaunot studijas pilna laika vakara nodaļā. Lekcijas paredzētas no plkst. 18.15 līdz 21.30, kā arī lekciju apmeklējums nav obligāts. Vai, uzsākot studijas, es nezaudēju bezdarbnieka statusu, un vai piedalīšanās subsidēto darbavietu projektā neliedz man šādu iespēju?

A
atbild:
06. martā, 2018
Nodarbinātības valsts aģentūra
Sabiedrisko attiecību nodaļa

Saskaņā ar Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumu bezdarbnieka statuss nevar tikt piešķirts vai saglabāts, ja persona tiek uzņemta pamatizglītības vai vidējās izglītības programmā klātienē. Ja persona uzsāk vai turpina kādreiz pārtrauktās studijas (izņemot, ja klātienē netiek apgūta pamatizglītības vai vidējās izglītības mācību programma) un pilda visus normatīvajos aktos noteiktos bezdarbnieka pienākumus, tad bezdarbnieka statuss tiek saglabāts.

Ņemot vērā aprakstīto situāciju, secināms, ka:

  • studijas pilna laika vakara nodaļā neietekmēs bezdarbnieka statusa saglabāšanu;

dalība pasākumā “Pasākums noteiktām personu grupām” (ESF projekts “Subsidētās darbavietas bezdarbniekiem” (9.1.1.1/15/I/001)) un studijas ir savienojamas, jo norādītais darba laiks un plānotais studiju laiks nepārklājas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas