E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12248
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Rīgas domes noteikumi par līdzfinansējumu renovācijas darbiem vēl nav spēkā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. jūnijā, 2017
INGUS MIŠKA

Labdien! Mūsu mājas dzīvokļu īpašnieki ir nodibinājuši Dzīvokļu īpašnieku biedrību un ar biedrības sēdes protokolu nolēmuši veikt mājas fasādes un balkonu remontu. Sakiet, kur griezties, lai iesniegtu nepieciešamos dokumentus Rīgas domes līdzfinansējumam?

A
atbild:
29. jūnijā, 2017
Rīgas dome
Dzintra Āboliņa, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece

2017. gada 23. maijā Rīgas domes sēdē pieņemtie saistošie noteikumi Nr. 257 "Par kārtību, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība sniedz palīdzību energoefektivitātes pasākumu veikšanai dzīvojamā mājā un dzīvojamās mājas renovācijai" šobrīd vēl nav stājušies spēkā, jo tie patlaban atbilstoši likumam “Par pašvaldībām” tiek saskaņoti ar Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju (VARAM). Tikai tad, kad saistošie noteikumi būs stājušies spēkā, tiks rīkots projektu pieteikumu konkurss pašvaldības līdzfinansējuma saņemšanai. Tad arī tiks sniegta plašāka informācija par to, kādi dokumenti būs jāiesniedz dzīvokļu īpašnieku biedrībām, kuras vēlēsies saņemt pašvaldības līdzfinansējumu.

Rīgas pašvaldība plāno līdzfinansēt daudzdzīvokļu dzīvojamo māju energoefektivitātes pasākumus un dzīvojamās mājas renovāciju, piešķirot līdzekļus šādām aktivitātēm:

  • daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas energoaudita veikšanai;
  • daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās paraugdokumentācijas izstrādei;
  • renovācijas darbu veikšanai energoefektivitātes pasākumu ietvaros;
  • renovācijas darbu veikšanai, ja daudzdzīvokļu dzīvojamā māja, tās daļa, atsevišķu tehnisko sistēmu vai elementu stāvoklis normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā atzīts par bīstamu cilvēku dzīvībai vai veselībai;
  • citiem būvdarbiem atbilstoši iekšējiem noteikumiem, kuri tiks izstrādāti pēc saistošo noteikumu apstiprināšanas VARAM.

Patlaban ir pieejamas tikai konsultācijas par energoefektivitātes jautājumiem, un tās sniedz Rīgas pašvaldības aģentūras “Rīgas enerģētikas aģentūra” Energoefektivitātes informācijas centrs, kas atrodas  Brīvības ielā 49/53. Apmeklētāju pieņemšanas laiks: pirmdiena–piektdiena  no plkst. 09.00 līdz 16.00, pārtraukums no plkst. 11.30 līdz 12.00, tālr.: 67012443.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas