E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11141
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Īpašnieku ziņā ir lemt par pakalpojumu sniegšanas kārtību

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. janvārī, 2017
Anna

Labdien! MK 17.09.2013. noteikumi Nr. 817 – "14.1 Pārvaldnieks vai cita persona, kura ir uzstādījusi vai nomainījusi ūdens patēriņa skaitītāju, noplombē skaitītāja pievienošanas vietu. Ja ūdens patēriņa skaitītāju uzstādījusi vai nomainījusi cita persona, skaitītāja pievienošanas vietu noplombē pārvaldnieka klātbūtnē". Vai šo punktu piemēro DzĪKS dzīvokļu mājām, kuras nav ne valsts, ne pašvaldības mājas?

A
atbild:
12. janvārī, 2017
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Ministru kabineta (MK) noteikumu Nr. 1013 "Kārtība, kādā dzīvokļa īpašnieks daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā norēķinās par pakalpojumiem, kas saistīti ar dzīvokļa īpašuma lietošanu" 2. punkts: "Noteikumi piemērojami līdz dienai, kamēr dzīvokļu īpašnieku sabiedrība vai ar dzīvokļu īpašnieku savstarpēju līgumu pilnvarota persona ar nodošanas un pieņemšanas aktu pārņem dzīvojamās mājas pārvaldīšanas tiesības un dzīvokļu īpašnieki nav savstarpēji vienojušies par to, kā tiek noteikta katra īpašnieka apmaksājamā daļa par saņemto pakalpojumu un tā sniegšanas kārtība."

Tādējādi iznāk, ka MK noteikumi Nr. 1013 attiecas tikai uz daudzdzīvokļu mājām, kuras ir pašvaldību vai valsts valdījumā. Jūsu minēto šā normatīvā akta punktu DzĪKS pārvaldītām daudzdzīvokļu mājām var piemērot, ja dzīvokļu īpašnieki Dzīvokļa īpašuma likumā noteiktajā kārtībā par to ir pieņēmuši attiecīgu lēmumu.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas