E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10679
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
5
5

Pirmsskolas pedagoga darba slodze

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. novembrī, 2016
Darbinieks

Labdien! Strādāju pirmsskolas izglītības iestādē un sakarā ar jauno darba algas modeli interesē šāds jautājums - vai uz pirmsskolu attiecas termins “bezkontakta stundas”? Piemēram, ja paredzēta mūzikas nodarbība bērniem, tad par šo nodarbību maksā tikai mūzikas skolotājai, bet pirmsskolas pedagogam nemaksā, kaut gan pēc iekšējās kārtības noteikumiem pedagogam ir obligāti jāpiedalās nodarbībā?! Kāpēc tad vienlaikus maksā arī koncertmeistaram? Vai ir likumisks pamats nemaksāt pedagogam par nodarbību, kurā viņš atrodas? Un vai kāds var pieprasīt izslēgt šīs saucamās "bezkontakta"stundas no darba samaksas un darba laika?

A
atbild:
21. novembrī, 2016
Izglītības un zinātnes ministrija
Inta Bērziņa, Komunikācijas un dokumentu pārvaldības nodaļas konsultante

Pirmsskolas izglītības pedagogu darba samaksu nosaka MK noteikumi Nr. 445 ,,Pedagogu darba samaksas noteikumi”. Šo noteikumu 15. punkts nosaka, ka “pedagoga darba slodzi astronomiskajās stundās plāno izglītības iestādes vadītājs sadarbībā ar pedagogu, nosakot darba pienākumus gada laikā. Pedagogu darba slodzi, kas atbilst vienai mēneša darba algas likmei, nosaka saskaņā ar šo noteikumu 3. pielikumu. Pirmsskolas izglītības pedagogam darba slodze nedēļā ir 40 astronomiskās stundas, no kurām 36 ir paredzētas mācību stundu/nodarbību vadīšanai”.

Pirmsskolas izglītības pedagogs atrodas izglītības iestādē atbilstoši tarificētajai slodzei un saskaņā ar izglītības iestādes iekšējās darba kārtības noteikumiem.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 64 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas