E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 470
Lasīšanai: 2 minūtes

Lai prasītu trūcīgā statusu, ir jādeklarējas

Publicēts pirms 13 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. aprīlī, 2011
Anatolijs Mantorovs

Vai var dabūt sociālo palīdzību, piemēram, no Vecbebru pagasta, ja es tur esmu nodzīvojis jau piecus gadus kopā ar savu civilsievu un diviem bērniņiem un neesmu tur piedeklarējies, bet mani pārējie ģimenes locekļi ir tur piedeklarēti?

A
atbild:
11. aprīlī, 2011
Lolita Lūse
LV portāls

Jūsu ģimene jau tagad var doties uz pašvaldību, lai lūgtu sociālo palīdzību, bet pašvaldība noteikti mudinās Jums sakārtot deklarēšanās jautājumu neatkarīgi no tā, ka esat tur dzīvojis jau vairākus gadus.

Diemžēl no Jūsu jautājuma nav saprotams, vai Jūsu civilsievas bērni ir arī Jūsu bērni. Ja tā ir, tad Jums noteikti jādeklarējas kopā, jo Jums ir tiesisks pamats deklarēties šajā dzīvesvietā. Dzīvesvietu var deklarēt tās pašvaldības dzīvesvietas deklarēšanas iestādē, kurā atrodas jaunā dzīvesvieta vai elektroniski portālā www.latvija.lv.

Dzīvesvietas deklarēšanas likuma 8. panta trešajā daļā noteikts, ka dzīvesvietas deklarācijā jānorāda tiesiskais pamats dzīvot deklarētajā dzīvesvietā. Ja minētajos gadījumos personām, kuras dzīvo šajās mājsaimniecībās, ir pierādīta radniecība ar deklarētajām personām, to var uzskatīt par tiesisku pamatu dzīvot deklarējamajā dzīvesvietā.
Tātad, Jūs noteikti varat deklarēties dzīvoklī, kur dzīvo Jūsu bērni. Tāpat Jūs varētu tur deklarēties arī tad, ja Jūs reģistrētu savu laulību.

Papildu informāciju varat meklēt šajos normatīvajos aktos un portāla LV.LV sagatavotajos skaidrojumos:

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas