Iepazīsti ēdienkartes!
Prestižajā “Michelin Guide” ceļvedī pērn iekļuvušais restorāns “Akustika” ievedīs gastronomiskā ceļojumā ar niansētiem garšu kontrastiem, izceļot Matīšu pagasta uzņēmuma SIA “Cietais rieksts” produkciju – Latvijas ogas un sēnes. Ogu simfonijā izcelsies gan sātīgi gaļas un jūras velšu produkti, gan gaisīgi smalks deserts.
Viss piedāvājums ŠEIT.
Restorāns “Rātes vārti” radīs izsmalcinātus un oriģinālus ēdienus, īpaši akcentējot vietējos rudens dārgumus – smiltsērkšķus, kas maltītei piešķirs smalku krāšņumu, skābenu svaigumu un rūgtenu saldumu. Restorāna ilggadējs sadarbības partneris ir Jānis Grava no vietējās saimniecības “Bagātne”. Kā veltījumu Latvijas simtgadei Jānis iestādījis smiltsērkšķu dārzu, kur saimnieko kopā ar dēliem, ticot, ka spēj padarīt Latviju skaistāku, cilvēkus – laimīgākus un veselīgākus.
Viss piedāvājums ŠEIT.
Valmiermuižas alus virtuve piedāvās nesteidzīgi izbaudīt Latvijā darītam alum īpaši pieskaņotu, dabā sakņotu un radošumā lolotu ēdienu. Ēdienkartē tiks izcelti vietējo saimniecību labumi – rudens saknes un augļi no tuvējiem dārziem, latviešu meistaru darināti sieri, vaigā pazīstamu bitenieku medus un vietējos laukos audzētu graudu milti. Putojošs alus tiks ne vien glāzēs pildīts, bet arī pievienots sulīgas, alū noturētas cūkgaļas gatavošanai, maizes cepšanai un mērces pagatavošanai. Daudzinot ilggadējo sadarbību ar Santu Rumbu no bioloģiskās saimniecības “Mežvijas”, īpašā godā tiks celta biete, uzsverot tās saderību ar daudzveidīgām alus garšām. Viss piedāvājums ŠEIT.
Viesnīcas “Wolmar” restorāns ievedīs unikālā piparu garšas ceļojumā kopā ar Jurģi Pēteri no “Asais Pipars”. Jurģis ir restorāna pavārs, kurš papildus nodarbojas ar piparu audzēšanu, gatavojot no tiem dažādas mērces un uzkodas visa veida asuma cienītājiem. Jurģa lolotais zīmols “Asais Pipars” ir ieguvis preču zīmi “Radīts Valmieras novadā”. Katrs ēdiens veidots, lai atklātu dažādās, vitamīniem bagāto piparu nianses – sākot no maigiem, sildošiem toņiem līdz spēcīgām un izteiksmīgām garšām. Viss piedāvājums ŠEIT.
Kafejnīca “Ahh-meat” parūpēsies par brīnišķīgu gastronomisko baudījumu ģimeniskā viesmīlībā. Radošās variācijās un izteiksmīgos garšu akcentos tiks ietērpta mājas ābolu raža no vietējās saimniecības “Pumpuru drava”. Saimniecībā ar lielu rūpību un mīlestību saimnieko kafejnīcas īpašnieces māte Tatjana Lukjanova, un tieši rudenī mīļais ģimenes dārzs pārtop īstā brīnumzemē, kad ābelēs mirdz dziļi sarkani, zeltaini dzelteni, sulīgi kraukšķīgi un vitamīniem bagāti āboli. Viss piedāvājums ŠEIT.
Siltas un mājīgas noskaņas piepildītā Mazsalacas kafejnīca “Būda” pārsteigs ar jaunām garšām un tekstūrām, izceļot pazīstamo un latviešiem tik ļoti mīlēto produktu – kartupeli, kas, pateicoties veiksmīgai trīs gadu sadarbībai, ir no Gitas Dukures saimniecības. Svarīgu lomu ēdienkartē ieņems gatavošanas veids – sālīšana (lakto fermentācija), radot jaunas garšas un labvēlīgas baktērijas cilvēka organismam. Ēdieni tiks pasniegti mākslinieces Lindas Zeltas radītajos zīmola “Vidusmeži keramika” traukos. Viss piedāvājums ŠEIT.
Novembra sākumā Visit Valmiera Facebook lapā norisināsies arī konkurss, lai noskaidrotu sešus laimīgos, kuri iegūs iespēju baudīt Valmieras novada Restorānu nedēļas piedāvājumu divām personām kādā no restorāniem. Pēc Valmieras novada Restorānu nedēļas piedāvājuma baudīšanas aicinām aizpildīt īsu aptauju par savu pieredzējumu tīmekļvietnē: https://ej.uz/VNRN2024
Svini Latvijas dzimšanas dienu Valmieras novadā, rezervējot galdiņu kādā no restorāniem un kafejnīcām, un apvieno Restorānu nedēļas rudens garšu modes skati ar kādu no kultūras pasākumiem novadā! Vairāk informācijas meklē pasākumu kalendārā visit.valmiera.lv! Uz tikšanos Valmieras novada rudens garšu modes skatē!