DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Novembrī zinātnes centra VIZIUM darbnīcās tiks iepazīta daudzveidīgā zinātnes palete 

Publicitātes foto

Ventspils zinātnes centrs VIZIUM piedāvā interaktīvās ekspozīcijas zāles apmeklējumu papildināt ar radošu darbošanos darbnīcās, kurās novembrī būs iespēja uzzināt, cik dažāda var būt zinātne. Apmeklētāji izpētīs teātra saikni ar zinātni, eksperimentējot atklās gravitācijas noslēpumus, izzinās brīnumaino cilvēka ķermeņi un radīs unikālas pārvietošanās konstrukcijas. Savukārt jaunais zinātnes šovs “Enerģija” ļaus iepazīt elektrību, spriegumu un strāvu. 

Novembrī VIZIUM darbnīcas norisināsies sestdienās un svētdienās plkst. 13.00. Katru nedēļas nogali tiks piedāvāts jauns darbnīcu saturs: 

  • 2. un 3. novembrī “Zinātnes palete: Pārvietošanās māksla” 

Zinātnes paletē vieta ir arī vēsturei, tāpēc darbnīcas dalībnieki uzzinās par dažādiem veidiem, kā laika gaitā cilvēki ir mēģinājuši pārvietoties no punkta A uz punktu B. Dalībnieki veidos sliežu ceļu konstrukcijas, ieprogrammējot un radot iespēju gudrajam Intelino vilcienam kursēt uz dažādiem galapunktiem. 

  • 9. un 10. novembrī “Zinātnes palete: Teātris” 

Arī aiz teātra mākslas slēpjas zinātne, tāpēc apmeklētāji iepazīs dažādus teātra veidus un tā attīstību no senatnes līdz pat mūsdienām. Darbnīcā būs iespēja izveidot marioneti un ne tikai! 

  • 16. un 17. novembrī “Zinātnes palete: Gravitācija” 

Šajā radošajā darbnīcā dalībnieki izpētīs un izzinās gravitāciju. Veicot eksperimentus,  bērni un pieaugušie kopā mēģinās saprast neredzamo spēku, kas ietekmē visu pasauli ap mums. Iesaistot inženierzinātni, tiks izveidota ierīce, kas mazinās gravitācijas ietekmi. 

  • 23. un 24. novembrī “Zinātnes palete: Māksla” 

Unikālā mākslas darbnīca, kurā apmeklētāji apvienos eksperimentālu pieeju un radošumu. Ikviens varēs ne tikai gleznot, bet arī piedzīvot mākslas procesu, kurā redzamais un neredzamais saplūst vienā kopējā radīšanas ceļojumā. 

  • 30. novembrī un 1. decembrī “Zinātnes palete: Cilvēka ķermenis” 

Cilvēka ķermenis ir sarežģīta un precīzi koordinēta bioloģiska sistēma, kurā visi orgāni un sistēmas darbojas saskaņoti, lai uzturētu mūsu dzīvību. Darbnīcas dalībnieki aptvers dažādus aizraujošus aspektus - pētīs savas plaušas, pirkstu nospiedumus, kā arī, kura smadzeņu puslode atbild par svarīgiem lēmumiem, bet kura - par radošu ikdienu. 

Tāpat ikviens aicināts apmeklēt zinātnes šovus, kas, sākot ar novembri, norisinās no ceturtdienas līdz svētdienai plkst. 12.00 un 14.00: 

  • plkst. 12.00 "Zinātnes burvju skola" 

Zinātnes burvju skola ir noslēpumaina un aizraujoša vieta, kur zinātne saplūst ar maģijas pasauli. Šajā skolā tiek apgūtas gan praktiskās burvestības, gan ķīmijas zināšanas. Burvju skolas apmeklētājus sagaida pārsteidzoši atklājumi, demonstrācijas un brīnumaini izglītojoša pieredze! 

  • Jaunums! plkst. 14.00 “Enerģija” 

Zinātnes šovā uzzināsim, kā enerģija ietekmē mūs, iepazīsim elektrību, spriegumu un strāvu – trīs būtiskus elementus, kas ik uz soļa ir mums apkārt, bet bieži paliek nepamanīti. Vērosim Teslas spoli darbībā un noskaidrosim, kāds ķīmisks process nepieciešams, lai palaistu raķeti.  

Vēršam uzmanību, ka grupām (no 10 personām) ir iespēja iepriekš pieteikt zinātnes šovu arī otrdienās un trešdienās. Ventspils zinātnes centra VIZIUM radošās darbnīcas un zinātnes šovus iespējams apmeklēt neatkarīgi no ekspozīcijas zāles.  

Tāpat no 9. līdz 20. novembrim VIZIUM foajē ikvienam zinātnes centra apmeklētājam būs iespēja iesaistīties radošā bezmaksas aktivitātē par godu Latvijas valsts dzimšanas dienai. Katrs varēs izveidot 3D sirdi ar novēlējumu Latvijai, kas, savukārt, kļūs par daļu no kopīgi izveidotā karoga. Darbnīca ir bez maksas un pieejama jebkurā laikā zinātnes centra darba laika ietvaros. 

Kā jau ierasts, nedēļas nogalēs VIZIUM smaidīgie pasniedzēji mazos pētniekus gaidīs “Mazo pētnieku darbnīcās”, lai kopā rotaļātos Mazo pētnieku galerijā un ar aizraujošiem uzdevumiem un spēlēm izzinātu STEM pasauli. Uzzināt vairāk un pieteikties darbnīcām iespējams šeit: www.adre.se/pieteiktiespetnieki 

No 1. novembra līdz 31. martam zinātnes centrs VIZIUM strādās O. – S. plkst. 10.00 – 19.00, Sv. plkst. 10.00 – 17.00, savukārt pirmdienās zinātnes centrs būs slēgts! 

Iegādāties biļetes uz radošajām darbnīcām, ekspozīcijas zāli un zinātnes šoviem iespējams mājas lapā www.vizium.lv un zinātnes centra VIZIUM kasē. Plašāka informācija pieejama pa tālr.: 66776633, rakstot uz e-pastu: info@vizium.lv, VIZIUM sociālajos tīkos (@viziumventspils), kā arī mājaslapā www.vizium.lv. 

Informējam, ka zinātnes centra VIZIUM rīkoto pasākumu un apmācību laikā informācijas atklātības nodrošināšanai un ilustratīvi mākslinieciskiem mērķiem, publicitātei, mārketingam un intervijām, var tikt veikta fotografēšana, video vai audiovizuāla fiksācija. Fotoattēli un video var tikt izvietoti zinātnes centra VIZIUM mājas lapā www.vizium.lv, kā arī sociālajos tīklos Facebook, Instagram un TikTok. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI