DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstniece Elita Kuzma iesniedz akreditācijas vēstuli Amerikas Valstu organizācijas ģenerālsekretāram

2024. gada 22. oktobrī Latvijas ārkārtējā un pilnvarotā vēstniece Elita Kuzma iesniedza akreditācijas vēstuli Amerikas Valstu organizācijas ģenerālsekretāram Luisam Almagro (Luis Almagro).

Akreditācijas vizītes sarunā vēstniece uzsvēra, ka Latvija novērtē Amerikas Valstu organizāciju kā partneri noteikumos balstītas starptautiskās kārtības veicināšanā, kā arī Latvijas apņemšanos stiprināt sadarbību ar organizāciju. Vēstniece pateicās ģenerālsekretāram par Amerikas Valstu organizācijas atbalstu Ukrainai.

Ģenerālsekretārs L. Almagro atzinīgi novērtēja līdzšinējo sadarbību ar Latviju un gatavību turpināt kopīgi strādāt, lai risinātu aktuālos globālos jautājumus. Amatpersonas bija vienisprātis, ka efektīvs multilaterālisms un starptautiskās tiesības ir pamats starptautiskajai kārtībai un sadarbībai. Sarunā tika izcelta organizācijas stingrā pozīcija, nosodot Krievijas prettiesisko agresijas karu Ukrainā.

Vēstniece Elita Kuzma un ģenerālsekretārs Luiss Almagro atsaucās uz iepriekšējo sadarbību sieviešu tiesību stiprināšanās programmās Latīņamerikas un Karību jūras reģiona valstīs un vienojās sadarboties 2024. gada 12. novembrī Vašingtonā notiekošajā paneļdiskusijā Women’s participation in the future of technology: security, ethics and culture.

Amatpersonas vienojās turpināt dialogu arī par mākslīgā intelekta ietekmi uz ekonomiku un ilgtspēju.

Informācijai

Amerikas Valstu organizācija apvieno 34 Ziemeļamerikas, Centrālamerikas, Dienvidamerikas un Karību jūras valstis. Latvija ir viena no 75 organizācijas novērotājvalstīm. Amerikas Valstu organizācijas pamatuzdevumi ir demokrātijas, cilvēktiesību, labklājības un drošības veicināšana reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI