DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas 63. pamatskolā atklāts daudzfunkcionāls sporta laukums  

Ceturtdien, 17. oktobrī, Rīgas 63. pamatskolā Baltezera ielā 6 atklāts daudzfunkcionāls sporta laukums ar futbola laukumu, basketbola groziem, volejbola, rokas bumbas un citu sporta veidu trenēšanās iespējām.  

“Jugla ir viena no Rīgas augošākajām apkaimēm. Mums ir nepieciešams iespēju robežās uzlabot izglītības iestāžu infrastruktūru, tai skaitā arī sporta laukumus. Tāpēc Rīgas 63.pamatskola sadarbībā ar Latvijas Futbola federāciju ir ieguvusi modernu un multifunkcionālu laukumu, bērnu laukumiņu un dažādas aktivitātes zonas, kas veicinās aktīvāk sportot un pavadīt saturīgi brīvo laiku.  Šajā gadījumā ieguvēji būs gan skola, gan arī Juglas apkaimes iedzīvotāji. Mēs redzam, ka tajās vietās, kur tiek uzlabotas sporta iespējas un izveidoti jauni sporta laukumi, gan lieli, gan mazi apkārtējie iedzīvotāji daudz aktīvāk sporto, attīstot talantus,” pauž Rīgas vicemērs Edvards Ratnieks. 

“Šāda veida sporta infrastruktūras projekti ir nozīmīgs ieguldījums Rīgas iedzīvotāju, īpaši jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā. Jaunais laukums radīs iespējas jaunajai paaudzei ne tikai trenēties un uzlabot fizisko sagatavotību, bet arī attīstīt komandas darbu un sportisko garu. Šādu sportošanai piemērotu un drošu objektu pieejamība kalpo par stabilu pamatu veselīga dzīvesveida veicināšanai un jauno talantu izaugsmei, kā arī uzlabo mūsu pilsētas kopējo sporta attīstību,” norāda Latvijas Futbola federācijas viceprezidents Olafs Pulks.  

Skolas teritorijā izbūvēti multifunkcionālie sporta laukumi, kas paredzēti basketbolam ar sertificētiem strītbola groziem, volejbola, rokas bumbas un citu sporta veidu spēlēm, futbola laukums (izmērs 66x43 m) ar mākslīgo segumu, laukums ar dažāda augstuma uzstādītiem basketbola groziem, iesildīšanās laukums, skrejceliņi un tāllēkšanas sektors, uzstādīti ielu vingrošanas trenažieri un galda spēles – galda teniss un tekbola galds, kā arī izbūvēts rotaļu laukums. 

Skolas teritorijā veikti arī teritorijas labiekārtošanas darbi – bruģa seguma ierīkošana, soliņu,  velosipēdu, skrejriteņu un skeitbordu turētāju uzstādīšana, atkritumu konteineru nojumes izvietošana, teritorijas žoga izbūve, teritorijas apgaismojums, videonovērošanas un lietus ūdens kanalizācijas tīklu izbūve. 

Izstrādājot Rīgas 63. pamatskolas lietojumā esošās teritorijas labiekārtošanas projektu, tika ņemts vērā teritorijas izvietojums, kā arī koku bagātība un daudzveidība. 

Kopējais finansējums āra sporta infrastruktūras izveidei Rīgas 63. pamatskolai ir 2 162 000 eiro, no kuriem valsts aizdevums – 1 945 800 eiro, pašvaldības budžeta finansējums – 216 200 eiro. 

Darbus veica pilnsabiedrība “Guliver Construction”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI