DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Varakļānu novadā pārbūvē tiltu pār Teiciju  

Varakļānu novadā uz vietējā autoceļa Tiltagals–Mežastrodi–Varakļāni (V869) (7,67. km) sāk pārbūvēt tiltu pār Teicijas upi. Darbus plānots pabeigt 2025. gada pavasarī.   

Satiksmi būvdarbu laikā organizē pa lokālu apbraucamo ceļu ar vienu kustības joslu, un to regulē ar priekšrocības ceļazīmēm. Platuma ierobežojums ir 4 metri, braukšanas ātruma ierobežojums pirms reversīvā posma ir 70 un 50 km/h.  

1956. gadā uzbūvēto tiltu nojauks, un tā vietā izbūvēs jaunu saliekamas betona konstrukcijas caurteku. Ceļu šķērsojuma vietā atjaunos ar grants segumu un uzstādīs aizsargbarjeras.  

Patlaban ir sākti vecā tilta demontāžas darbi, turpinot pārbūvi, tiks izbūvēti jauni dzelzsbetona pamati abos upes krastos, uz kuriem tiks balstīta jauna saliekamā dzelzsbetona arkas konstrukcija. Konstrukcijas galos tiks izbūvētas dzelzsbetona aizsargsienas. 

Būvdarbus veic SIA Būvinženieris par līgumcenu 360 407,64 eiro (ar PVN), projektu finansē no valsts budžeta. Būvuzraudzību nodrošina AS Ceļuprojekts, projekta autors SIA Inženierbūve 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI