DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts pārvaldes komisija galīgajam lasījumam atbalsta izmaiņas iecirkņu darba laikā pašvaldību vēlēšanās

Lai vēlēšanu iecirkņu darba laiku saskaņotu ar darba laiku Eiropas Parlamenta vēlēšanās, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija trešdien, 16.oktobrī, galīgajam lasījumam atbalstīja grozījumus Pašvaldības domes vēlēšanu likumā. 

Grozījumi paredz, ka vēlēšanu dienā pašvaldību vēlēšanas notiek no pulksten astoņiem rītā līdz astoņiem vakarā. Līdz šim iecirkņi vēlētājiem bija atvērti jau no septiņiem rītā. 

Tāpat paredzēts mainīt iecirkņu darba laiku iepriekšējās balsošanas dienās, dodot iespēju nobalsot piecas dienas pirms vēlēšanām iepriekšējo trīs dienu vietā. Iepriekšējā balsošanā iecirkņi būs atvērti tā, lai varētu nobalsot gan dienas pirmajā pusē un pēcpusdienā, gan arī vakara stundās, paredz izmaiņas. 

Pirms vēlēšanām varēs nobalsot pirmdienā un trešdienā no pulksten 17.00 līdz 20.00, otrdienā un ceturtdienā no pulksten 8.00 līdz 11.00, bet piektdienā no pulksten 12.00 līdz 15.00, noteic likumprojekts. 

Ņemot vērā plānoto vēlēšanu platformas ieviešanu un daļēju vēlēšanu procesa digitalizāciju un automatizāciju, likumprojekts paredz arī citus pilnveidojumus. 

Lai grozījumi varētu stāties spēkā, tie vēl trešajā – galīgajā – lasījumā jāskata Saeimas sēdē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI