DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Baiba Braže: mums jārēķinās, ka informācijas operācijas un iejaukšanās demokrātiskajos procesos arī turpmāk būs Krievijas arsenālā

Šajās dienās Rīgā tiekas pasaules vadošie eksperti cīņā pret dezinformāciju un informācijas manipulāciju. Tas ir zīmīgi, ka konference notiek Rīgā  Latvijai ir būtiska pieredze regulējuma un tehnoloģisku risinājumu izstrādē, kā arī sabiedrības noturības spēju stiprināšanā. Mums ir jāapzinās un jārēķinās, ka informācijas operācijas un iejaukšanās demokrātiskajos procesos arī turpmāk būs daļa no Krievijas arsenāla, ko tā pielietos ar mērķi šķelt mūsu sabiedrību un mazināt atbalstu Ukrainai,” atklājot konferenci uzsvēra ārlietu ministre Baiba Braže.

Cīņai pret informācijas operācijām veltītām sesijām Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Melbārde uzsvēra, ka Latvijai izdevies marginalizēt Krievijas propagandas kanālus, piemērojot ES sankcijas. Sankcijas arī turpmāk būs svarīgs rīks cīņā ar Krievijas propagandu, dezinformāciju informācijas manipulāciju un hibrīddraudiem.

Sesijā par izaicinājumiem noturības stiprināšanā pret dezinformāciju dažādos pasaules reģionos, ko vadīja Ārlietu ministrijas īpašais pārstāvis digitālajos jautājumos Viktors Makarovs, izvērtās aktīva diskusijas par digitālo tiesību stiprināšanu un cīņu ar dzimumu saistītu dezinformāciju.

Cīņai pret dezinformāciju veltīto konferenci “Disinfo2024”, kas 9. un 10. oktobrī notiek Rīgā, apmeklēja 583 eksperti un jomas profesionāļi, vairums no ES valstīm un no dažādiem pasaules reģioniem.

Konferencē piedalījās tādi augsta līmeņa eksperti kā NATO ģenerālsekretāra vietniece publiskās diplomātijas jautājumos Marī Doha Bezanseno (Marie-Doha Besancenot), ANO ģenerālsekretāra vietniece komunikācijas jautājumos Melisa Fleminga (Melissa Fleming) un Eiropas Komisijas viceprezidente vērtību un caurskatāmības jautājumos Vera Jurova (Věra Jourová).

Par “EU DisinfoLab” / konferencēm

  • Starptautiskā “EU DisinfoLab” konference, kas veltīta cīņai pret dezinformāciju, norisinās ik gadu. Tā apvieno aktīvistus, pētniekus un ekspertus, lai dalītos ar pieredzi un rīkiem, plānotu stratēģisku sadarbību un sekotu līdzi jaunākajām attīstības tendencēm dezinformācijas jomā.
  • Konferenci organizē Beļģijā bāzētā nevalstiskā organizācija “EU DisinfoLab” ar Ārlietu ministrijas atbalstu. Projekts tiek finansēts no Latvijas kandidatūras publiskās kampaņas dalībai ANO Drošības padomē 2026. – 2027. gadā.
  • Vairāk: https://www.disinfo.eu/conference/ (angļu valodā)
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI