DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Septembrī izsludinātas 5 ierobežotas ES fondu projektu atlases par 33,8 miljoniem eiro: apkopojums  

2024. gada septembrī Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) ir izsludinājusi piecas ierobežotas Eiropas Savienības (ES) fondu projektu atlases. Kopējais investīcijām paredzētais ES fondu finansējums šajās programmās veido 33,77 miljonus eiro.  

Septembrī CFLA izsludinājusi projektu iesniegšanu šādās ES fondu programmās, kurās noteikta ierobežotas atlases procedūra:  

  • 16.09.2024. Ventspils brīvostas pārvaldei un Liepājas speciālās ekonomiskās zonas pārvaldei nosūtīts uzaicinājums par projekta sagatavošanu programmā “Lielo ostu publiskās infrastruktūras attīstība”. Programmas ietvaros plānots attīstīt videi draudzīgu ostu infrastruktūru, mazinot ostu ietekmi uz pilsētvidi, klimatu un uzlabojot ostu drošību. No Kohēzijas fonda (KF) ieguldījumiem pieejami 6 831 585 eiro. Vairāk par atlasi: 3.1.1.6. 
  • 12.09.2024. izsludināta trešā projektu atlases kārta programmā “Ārstniecības iestāžu infrastruktūras attīstība”, kur projektu iesniegumu aicināts iesniegt Nacionālais psihiskās veselības centrs. Ar ES fondu atbalstu - 6 764 203 eiro no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) – nodrošinās vienlīdzīgu piekļuvi psihiskās veselības aprūpei un stiprinās veselības aprūpes sistēmu, attīstot psihiskās veselības aprūpes infrastruktūru.  Vairāk par atlasi: 4.1.1.1. 
  • 09.09.2024. izsludināta atlase programmā “Veloinfrastruktūras attīstība”. VSIA “Latvijas Valsts ceļi" projekta īstenošanai pieejami 18 944 770 eiro no ERAF, lai attīstītu nepārtrauktu velosipēdu ceļu, tostarp kopīgu gājēju un velosipēdu ceļu, infrastruktūras izveidi gar autoceļiem un dzelzceļiem, veicinot nemotorizēto mobilitāti. Vairāk par atlasi: 2.3.1.3. 
  • 04.09.2024. CFLA ir uzaicinājusi Finanšu ministriju sagatavot projekta iesniegumu programmā “Pasākumi atkarīgo personu resocializācijai un atgriešanai darba tirgū, kā arī preventīvie pasākumi jauniešiem”, lai veiktu pētījumus un gūtos rezultātus izmantotu azartspēļu jomas normatīvo aktu pilnveidošanai, kas personām mazinātu azartspēļu atkarības iestāšanās risku un ar to saistītās sekas. No Eiropas Sociālā fonda Plus šim mērķim paredzēti 961 350 eiro. Vairāk par atlasi: 4.1.2.3. 
  • 04.09.2024. izsludināta arī programmas “AER izmantošana un energoefektivitātes paaugstināšana lokālajā un individuālajā siltumapgādē un aukstumapgādē” pirmā atlases kārta. AS “Olaines ūdens un siltums”  koģenerācijas stacijas pārbūvei par centralizētās siltumapgādes ražošanas avotu – katlumāju, kas tiek darbināta ar atjaunojamiem energoresursiem, varēs saņemt 271 188 eiro līdzfinansējumu no ERAF. Vairāk par atlasi: 2.1.1.3.

Par ierobežotām projektu atlasēm 

Daļā ES atbalsta programmu projektu īstenotāji jeb finansējuma saņēmēji ir norādīti jau to nosacījumos jeb Ministru kabineta noteikumos. Nozaru ministrijas, plānojot programmas, paredz ne tikai sasniedzamos mērķus un finansiāli atbalstāmās darbības, bet šādos gadījumos arī nosaka konkrētus projektu iesniedzējus. Savukārt CFLA, izsludinot atlasi, uzaicina potenciālo finansējuma saņēmēju gatavot projekta iesniegumu. 

Informācija par CFLA izsludinātajām ierobežotajām ES fondu projektu atlasēm tiek apkopota reizi mēnesī.  

Informācija par visām projektu atlasēm pieejama CFLA tīmekļvietnes sadaļā “Programmas 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI