DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Ilgtspēja un kvalificēti speciālisti – pamats Latvijas aviācijas nozares tālākai attīstībai  

Ceturtdien, 3. oktobrī, satiksmes ministrs Kaspars Briškens piedalīsies Baltijas aviācijas forumāaugsta līmeņa aviācijas konferencē, lai kopā ar Eiropas un Baltijas aviācijas līderiem, nozares uzņēmumu vadītājiem un ekspertiem diskutētu par nozares attīstību, izaicinājumiem un tendencēm. Foruma ietvaros, atzīmējot RIX Rīgas lidostas 50 gadu jubileju, ministrs pasniegs atzinības rakstus uzņēmuma ilggadīgajiem darbiniekiem. 

“Pasākuma diskutēsim par nozares attīstībai būtiskām tēmām – sākot no lidostu evolūcijas par sociālekonomiskiem centriem līdz ilgtspējībai un darbaspēka attīstībai. Ilgtspējības kontekstā mēs saskaramies ar dubultu izaicinājumu — kā attīstīties, mazinot ietekmi uz vidi, vienlaikus saglabājot konkurētspēju un izaugsmi. Nozares sniegums rāda, ka esam gatavi šiem izaicinājumiem, pētot atjaunojamās enerģijas risinājumus, elektrifikāciju, ūdeņradi un novatoriskas pieejas zaļajām tehnoloģijām,” atzīst satiksmes ministrs.  

Investīcijas talantos un izglītībā joprojām ir galvenā prioritāte, jo augsti kvalificēts darba spēks ir aviācijas nozares izaugsmes un panākumu pamats. Briškens uzsver, ka turpmāk vēl vairāk jāvelta uzmanība  darbaspēka attīstībai, lai izglītības un apmācību programmas tiktu saskaņotas ar strauji mainīgajām nozares vajadzībām. 

Šogad Rīgas lidosta svin 50 gadu jubileju, simbolizējot noturību un inovācijas, kas raksturo Baltijas reģionu. “Vēlamies pateikties tiem, kuru darbs ir veidojis šo lidostu par tādu, kāda tā ir šodien – Baltijas reģiona vadošo aviosatiksmes centru. Rīgas lidostas komanda ir veikusi nozīmīgu darbu, lai lidosta kļūtu par vadošo reģionā un piedāvātu mūsdienīgu, drošu un ilgtspējīgu infrastruktūru un ar to saistītus pakalpojumus. Ar patiesu pateicību mēs pasniedzam apbalvojumus darbiniekiem, kuru ilgstošais un lojālais darbs, profesionālie sasniegumi un inovatīvā pieeja ir veicinājuši lidostas sasniegumus”, skaidro ministrs. 

Baltijas aviācijas forumā diskusijās par aviācijas konkurētspēju un nākotnes izaicinājumiem piedalīsies arī SM Aviācijas departamenta direktors Artūrs Kokars. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI