DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VNĪ izsludina atkārtotu izsoli Maskavas kultūras un biznesa centram 

Publicitātes foto

Pamatojoties uz nesen pieņemto lēmumu, ir samazināta sākumcena Maskavas kultūras un biznesa centram Rīgā, Marijas ielā 7. VNĪ izsludina atkārtotu izsoli, kas norisināsies no 1. oktobra līdz 31. oktobrim, informē VAS “Valsts nekustamie īpašumi” (VNĪ) valdes loceklis Andris Vārna. 

Atkārtotās izsoles sākuma cena īpašumam ir noteikta 2 856 000 eiro apmērā, un izsoles solis ir 10 000 eiro. Potenciālie investori aicināti pieteikties izsolei līdz 21. oktobrim, lai nodrošinātu iespēju piedalīties izsolē. 

A. Vārna norāda: “Cenas samazinājums palielina investīciju potenciālu un iespēju, ka tas piesaistīs potenciālo pircēju uzmanību. Nekustāmais īpašums piedāvā daudzpusīgas attīstības iespējas — gan komerciāliem, gan pasākumu un izklaides projektiem.” 

Ēka Marijas ielā 7 tika uzcelta 1976. gadā un atjaunota 2002. gadā. Nekustamā īpašuma objekts ietver piecstāvu ēku ar vienu pazemes stāvu un kopējo platību 4482,4 kvadrātmetri. Ēka ir pazīstama ar savu unikālo arhitektūru un līdz šim kalpojusi par vietu dažādiem kultūras un biznesa pasākumiem, tostarp teātra izrādēm un kinoseansiem. Nama lokācija Rīgas centrā nodrošina vieglu piekļuvi gan kājāmgājējiem, gan transportlīdzekļiem, jo to ieskauj galvenās pilsētas ielas – Marijas, Alfrēda Kalniņa, Kr. Barona un Merķeļa ielas. 

Biedrības „Latvijas nekustamo īpašumu darījumu asociācija” valdes priekšsēdētājs Aigars Šmits norāda: “Maskavas nama telpas ir veidotas atbilstoši to specifiskajām vajadzībām, piemēram, konferencēm un citām aktivitātēm. No investora viedokļa šobrīd grūti pateikt, kādu funkciju šis īpašums varētu pildīt. Iespējams, tas varētu kalpot kādam lielam korporatīvam uzņēmumam, taču Maskavas nama aura, kas, manuprāt, saglabāsies ilgi, varētu būt šķērslis. Līdzīgi kā ar Stūra māju, arī šī vieta var prasīt vairākas paaudzes, lai mainītos tās uztvere. Pozitīvi ir tas, ka ir iespēja iegādāties īpašumu, kurā ieguldīti apmēram 7 miljoni eiro, par ļoti zemu cenu.” 

Atgādinām, ka ieņēmumi no īpašuma pārdošanas tiks novirzīti Ukrainas sabiedrības atbalstam, saskaņā ar Latvijas Saeimas pieņemto likumu, apliecinot Latvijas valsts solidaritāti un atbalstu šajā sarežģītajā laikā. 

Visi interesenti aicināti iegūt plašāku informāciju par izsoles nosacījumiem un īpašuma specifikācijām oficiālajā izsoļu vietnē izsoles.ta.gov.lv 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI