DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 6 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Oktobris – daudzveidīgu iespēju mēnesis jaunatnes jomā  

Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra (JSPA) oktobrī aicina piedalīties konferencē “Nākamais solis darbā ar jaunatni – līdzdalībai”, pasākumos iniciatīvas “Erasmus dienas” un kampaņas “Time to Move” ietvaros, pieteikties iniciatīvai “DiscoverEU”, mācībām un vebināriem, kā arī izmantot citas izaugsmes iespējas. Tāpat vēl līdz 1. oktobra plkst. 13.00 var iesniegt projektu pieteikumus Eiropas Savienības (ES) programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu konkursos. 

Konference “Nākamais solis darbā ar jaunatni – līdzdalībai” 

Ikviens darbā ar jaunatni iesaistītais aicināts piedalīties JSPA konferencē “Nākamais solis darbā ar jaunatni – līdzdalībai”, kas notiks 15. oktobrī Rīgas Valsts tehnikumā (Dārzciema iela 70). Tās laikā būs iespēja uzzināt par līdzdalības būtību, nozīmi sabiedrībā un soļiem jauniešu līdzdalības veicināšanai, kā arī gūt iedvesmu un jaunas idejas, klātienē satikt jomas speciālistus un iepazīties ar starptautisku pieredzi no ārvalstu ekspertiem. 

Pieteikšanās dalībai klātienē iespējama līdz 29. septembrim (ieskaitot), aizpildot anketu. 

Pēdējā iespēja piedalīties ES programmu projektu konkursos 

Atgādinām, ka vēl līdz 1. oktobra plkst. 13.00 pēc Latvijas laika organizācijām, pašvaldībām, jauniešu neformālajām grupām un citiem interesentiem iespējams iesniegt projektu pieteikumus ES programmu “Erasmus+” un “Eiropas Solidaritātes korpuss” projektu konkursos. Projektu īstenotājiem Latvijā abos projektu konkursos kopā pieejami vairāk nekā 3 miljoni eiro savu ideju īstenošanai. Neskaidrību un jautājumu gadījumā aicinām sazināties ar abu programmu nodaļu projektu ekspertiem. 

“Erasmus dienas 2024” – iespēja organizēt pasākumus 

Programmas “Erasmus+” projektu īstenotāji aicināti organizēt pasākumus iniciatīvas “Erasmus dienas 2024” laikā un reģistrēt tos interaktīvajā kartē. “Erasmus dienu 2024” pasākumi notiks no 14. līdz 19. oktobrim visā Eiropā un pasaulē ar mērķi informēt ikvienu interesentu par Eiropas vērtībām un programmas aktualitātēm, izceļot īstenotos projektus, sniegtās iespējas, kā arī to ietekmi vietējā, valsts un starptautiskā mērogā.  

Plašāka informācija atrodama www.erasmusdays.eu, kā arī www.jaunatne.gov.lv 

Iniciatīva “DiscoverEU” 

Jauniešiem, kuri dzimuši 2006. gadā, no 2. līdz 16. oktobra plkst. 13.00 (pēc Latvijas laika) Eiropas Jaunatnes portālā būs iespēja pieteikties iniciatīvai “DiscoverEU”. Tā piedāvā vienreizēju iespēju saņemt bezmaksas ceļošanas karti, lai dotos ceļojumā pa Eiropu, uzzinātu vairāk par tās daudzveidību, kultūras mantojumu, vēsturi, kā arī iepazītos ar citiem vienaudžiem no visas Eiropas. 

Kampaņas “Time to Move” aktivitātes 

Visu oktobri 13-30 gadus veci jaunieši aicināti piedalīties Eiropas jaunatnes informācijas tīkla “Eurodesk” kampaņas “Time to Move” pasākumos, lai uzzinātu par iespējām iesaistīties Eiropas projektos, brīvprātīgajā darbā un pašiem rakstīt un īstenot projektus visā Eiropā. Kampaņas laikā var iesaistīties arī tiešsaistes izlaušanās spēlēs, t-kreklu dizaina konkursā un sociālo mediju izaicinājumā. 

Plašāka informācija par kampaņas ietvaros Latvijā organizētajiem pasākumiem tiks publicēta tīmekļvietnē www.jaunatne.gov.lv. Savukārt interaktīva pasākumu karte, izaicinājuma, konkursa nosacījumi un cita aktuālā informācija pieejama tīmekļvietnē www.timetomove.eurodesk.eu. 

eTwinning vebināri 

eTwinning Nacionālais atbalsta dienests oktobrī pedagogiem, izglītības iestāžu vadībai un citiem interesentiem organizē divus bezmaksas vebinārus, kuriem nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās: 

  • 9. oktobrī plkst. 18.00 notiks vebinārs  “eTwinning starptautisko sadarbības projektu pieredze par skolēnu līdzdalību” par veiksmīgi īstenotiem starptautiskiem eTwinning sadarbības projektiem, lai gūtu idejas un iedvesmu savu projektu ideju radīšanai. 
  • 30. oktobrī plkst. 18.00 notiks vebinārs, kurā varēs uzzināt par dažādām neformālās izglītības metodēm un paņēmieniem skolēnu līdzdalības veicināšanai klasēs, skolā un vietējā kopienā. 

Mācības Latvijā un starptautiskā mērogā 

No 18. līdz 20. oktobrim notiks mācības “Vienaudzis-vienaudzim” – trīs dienu pamatkurss par “vienaudzis-vienaudzim” pieeju jauniešiem un jaunatnes darbiniekiem, kuri ir ieinteresēti darboties jauniešu psihoemocionālās veselības jomā. Tām iespējams pieteikties līdz 30. septembrim. 

Līdz 1. oktobrim aicinām pieteikties starptautiskām mācībām par psihoemocionālās labbūtības veicināšanu kā svarīgu dzīves prasmi, kas notiks no 10. līdz 14. novembrim Bulgārijā. Mācībās būs iespēja izprast psihoemocionālās labbūtības jēdzienu un tā nozīmi ikdienas un profesionālajā dzīvē, kā arī attīstīt prasmes, kas palīdzēs atbalstīt savu un jauniešu psihoemocionālo labbūtību. 

No 2024. gada 16. oktobra līdz 2025. gada 24. janvārim Latvijā notiks mācību cikls “Atbalsts jaunatnes jomas attīstībai pašvaldībās”, kurā dalībnieki varēs attīstīt pašvaldību darba ar jaunatni ilgtermiņa stratēģisko plānošanu, pieredzes apmaiņu vietējā līmenī un veicināt jauniešu vajadzībās balstītu pakalpojumu ieviešanu. Pieteikšanās atvērta līdz 6. oktobrim. 

Konkurss “Labākais darbā ar jaunatni 2024” 

Lai izteiktu atzinību pašvaldībām, darbā ar jaunatni iesaistītajām personām, jauniešu centriem, kā arī jaunatnes organizācijām un biedrībām, kas veic darbu ar jaunatni, par ieguldījumu jauniešu dzīves kvalitātes uzlabošanā, Izglītības un zinātnes ministrija izsludina konkursu “Labākais darbā ar jaunatni 2024”. Konkursa pieteikums ir iesniedzams līdz 25. oktobrim (ieskaitot). Ar nolikumu un tā pielikumiem iespējams iepazīties www.jaunatneslietas.gov.lv 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI