DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Dabaszinātņu skolotājus aicina pieteikties tālākizglītības kursiem koksnes ķīmijā un fizikā

Publicitātes foto

Lai rosinātu 5.–12. klašu skolēnu interesi par dabaszinātnēm un, jo īpaši, koksni kā ilgtspējīgu materiālu, AS "Latvijas valsts meži" (LVM) aicina skolotājus pieteikties tālākizglītības kursiem par koksnes eksperimentiem ķīmijā un fizikā. Kursi notiks 22. novembrī Latvijas Valsts Koksnes ķīmijas institūtā Rīgā, kur dalībnieki varēs iepazīt gan jauno metodisko līdzekli “Koksnes ķīmijas un fizikas eksperimenti 5.–12. klasei”, gan arī  saņemt “Lietkoku čemodānu” ar koksnes paraugiem darbam klasēs.

Pieteikties kursiem

“Tālākizglītības kursi dabaszinātņu mācību priekšmeta skolotājiem veidoti tā, lai sniegtu iedvesmu un jaunas idejas darbam ar skolēniem. Mācību laikā tiks organizēti eksperimenti ķīmijā un fizikā skolēna kompetenču veidošanai par mežu. Tā būs iespēja skolotājiem arī tikties un apmainīties pieredzē darbā ar skolēniem, kā arī iepazīt Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtu un koksnes pētniecības laboratorijas,” par plānoto pasākuma programmu stāsta LVM vides izglītības vadītāja Līga Abizāre.

12 stundu (A) tālākizglītības kursi "Pedagogu profesionālās kompetences pilnveide vides izglītībā par ilgtspējīgu meža apsaimniekošanu" tiek organizēti sadarbībā ar Latvijas Valsts Koksnes ķīmijas institūtu, LU Starpnozaru izglītības inovāciju centru (SIIC), AS “Latvijas Finieris”, asociāciju "Latvijas koks" un Meža un koksnes produktu pētniecības un attīstības institūtu. Kursi ir bez maksas, dalībnieku skaits ir ierobežots.

Lai saņemtu apliecību par kursu programmas apguvi, dalībniekiem līdz 2025. gada 22. martam jāveic aprobācija – jāizmēģina ar skolēniem kāds no koksnes ķīmijas vai fizikas eksperimentiem, iesūtot īsu aprobācijas nodarbības aprakstu ar secinājumiem un bildēm. Vairāk informācijas www.lvm.lv/talakizglitiba

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI