DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Liepājā palielināsies bērnu pieskatīšanas pakalpojuma līdzfinansējuma apjoms 

Publicitātes foto

No 2024. gada 1. oktobra Liepājā tiks īstenots projekts ar Eiropas Sociālā fonda Plus atbalstu, kas paredz ievērojami palielināt līdzfinansējuma apmēru bērnu pieskatīšanas pakalpojumam, tādējādi mazinot vecāku līdzmaksājuma daļu, tiešā veidā uzlabojot sociālekonomisko situāciju ģimenēm ar bērniem pirmsskolas vecumā. 

Līdzfinansējums tiks piešķirts vecākiem, kuri audzina pirmsskolas vecuma bērnus (no pusotra gada vecuma līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai), ja bērna un vismaz viena šī bērna vecāka (likumiskā pārstāvja) dzīvesvieta ir deklarēta Liepājas valstspilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā un tad, ja netiek nenodrošināta vieta pašvaldību pirmsskolas izglītības iestādē. Kopējais atbalsta apmērs mēnesī ir 428,24 eur, no tiem 64,24 eur ir pašvaldības līdzfinansējums un 364,00 eur  -  Eiropas Sociālā fonda Plus (ESF+) līdzfinansējums. 

Nodrošinot bērnu pieskatīšanas pakalpojumu pirmsskolas vecumā, bērnu vecāki var laicīgi atgriezties darba tirgū, kā arī projekts sniedz ievērojamu atbalstu sociāli un ekonomiski mazaizsargātām personām. 

Projekta ietvaros tika organizēti divas bērnu uzraudzības pakalpojuma iepirkuma procedūras un šobrīd pašvaldībā pieejami 27 bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēji ar līguma slēgšanas tiesībām. Šī gada ietvaros ir plānots izsludināt atkārtotu iepirkumu, lai tie bērnu uzraudzības pakalpojuma sniedzēji, kas neiesniedza piedāvājumus iepriekš veiktajos iepirkumos, varētu piedāvāt bērnu uzraudzības pakalpojumus projekta ietvaros ar 2025.gada janvāri. 

Kopējais piešķirtais finansējuma apmērs līdz 2027.gada 30.septembrim Liepājas valstspilsētas pašvaldībai ir 2 312 496,00 (no tiem 1 965 600,00 ir ESF+ finansējums (85%) un 346 896,00 pašvaldības līdzfinansējums (15%).  

Jautājumu gadījumos gan par pieejamajiem pakalpojuma sniedzējiem, gan plānoto iepirkuma procesu aicinām sazināties ar Liepājas Izglītības pārvaldes Aukļu dienestu, rakstot e-pastu uz liepad@liepad.lv vai zvanot 26525031. Informācija par Aukļu dienestu un pakalpojuma sniedzējiem pieejama pašvaldības mājaslapā https://www.liepaja.lv/auklu-dienests 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI