DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts robežsardzes koledžā apmācītie Centrālāzijas kinologi saņem diplomus 

Publicitātes foto

24. septembrī norisinājās Robežu pārvaldības programmas Centrālāzijā (BOMCA) projekta aktivitātes “Apmācības un sadarbība kinoloģijas jomā” apmācību kursa noslēguma svinīgais pasākums.  

Apmācību kursa mērķis ir pilnveidot Centrālāzijas kinologu teorētiskās zināšanas un praktiskās iemaņas, kas nepieciešamas dienesta suņu ikdienas darbam robežsardzes, muitas kontroles un tiesībaizsardzības uzdevumos. 

Pasākuma atklāšanā tika rādīti praktiskie paraugdemonstrējumi, kuros Centrālāzijas valstu kinologi kopā ar saviem apmācītajiem dienesta suņiem demonstrēja iegūtās prasmes. Suņi veiksmīgi izpildīja dažādus vingrinājumus, kas parādīja kursa laikā iegūto zināšanu praktisko pielietojumu. Pasākuma noslēgumā pieciem Centrālāzijas kinologiem tik pasniegti diplomi par veiksmīgu apmācības kursa apgūšanu. 

Pasākumā piedalījās pārstāvji no Lietuvas Valsts robežsardzes dienesta, Starptautiskā migrācijas politikas attīstības centra, kā arī Kazahstānas un Uzbekistānas vēstniecības Latvijā pārstāvji. 

Kā iepriekš tika ziņots, Valsts robežsardzes koledžas Kinoloģijas centrā no 2024. gada 1. jūlija līdz 27. septembrim norisinājās 12 nedēļu ilgais apmācību kurss - “Apmācības un sadarbība kinoloģijas jomā”, kurā piedalījās kinologi no piecām Centrālās Āzijas valstīm: Kazahstānas, Kirgizstānas, Tadžikistānas, Turkmenistānas un Uzbekistānas. 

Projekta aktivitāte tika īstenota pamatojoties uz līgumu ar Starptautisko migrācijas politikas attīstības centru (ICMPD). Projekta realizāciju pilnībā finansē ICMPD. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI