DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM izsludina atklātu konkursu meža kopšanas un aizsardzības darbiem 2025.–2028. gadā

AS “Latvijas valsts meži” (LVM) izsludinājusi atklātu konkursu “Meža atjaunošanas, kopšanas un aizsardzības pakalpojumu sniegšana 2025.–2028.gadā, slēdzot vispārīgo vienošanos”. Pakalpojuma sniedzēji aicināti pieteikties līdz 11. oktobrim.

Konkursa rezultātā tiks iepirkti dažādi mežkopības darbi visā Latvijas teritorijā: meža stādīšana un papildināšana, agrotehniskā kopšana, jaunaudžu kopšana un aizsardzība, kā arī stumbru aizsardzība kopumā 135 326 hektāru platībā. Tāpat konkursa rezultātā tiks iepirkta meža ugunsgrēku uzraudzība 23 040 stundu apmērā visos astoņos LVM reģionos.

“Atšķirībā no cita veida konkursiem, piesakoties vispārīgās vienošanās konkursam, pakalpojuma sniedzējam nav nekādu saistību. Tā ir kā darbu rezerve uzņēmējam, ka viņam brīvākā brīdī, iespējams, būs darbs, savukārt LVM nepieciešamības gadījumā būs pakalpojuma sniedzēji, kuri spēs paveikt nepieciešamos darbus. Ja pretendents, saņemot vispārīgās vienošanās uzaicinājumu, saprot, ka viņam ir brīvs resurss, tehnika un iespēja šo darbu paveikt, tad viņš piesakās, piedāvājot konkrētu pakalpojuma cenu. Un otrādi – ja uzrunātais pretendents redz, ka konkrētajā brīdī viņš attiecīgo darbu paveikt nevarēs, viņš tam vienkārši nepiesakās,” skaidro LVM mežkopības darbu eksperts Juris Katrevičs.

Konkursa dokumenti

Potenciālajiem pakalpojuma sniedzējiem jāņem vērā, ka vispārīgās vienošanās princips paredz to, ka LVM attiecīgo darbu veikšanai, kad rodas tāda vajadzība, ir tiesīgs uzrunāt tikai tos ārpakalpojuma sniedzējus, kuri ir noslēguši vispārīgās vienošanās līgumu par dalību konkrētās vispārīgās vienošanās iepirkumu daļās.

Notiks ieinteresēto piegādātāju sanāksme

Visiem ieinteresētajiem pakalpojuma sniedzējiem būs iespēja rast atbildes uz interesējošajiem jautājumiem par dokumentu iesniegšanu, darbu izpildi un vispārīgās vienošanās principiem īpaši organizētā piegādātāju sanāksmē. Tā notiks 27. septembrī plkst. 10.00 tiešsaistē Microsoft Teams platformā. Interesenti, kuri vēlas piedalīties sanāksmē, aicināti pieteikties līdz 26. septembra plkst. 15.00, sazinoties ar LVM mežkopības pakalpojumu vadītāju Antu Eveliņu (tālr. 28617229, e-pasts: a.evelina@lvm.lv).

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI