DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Rosina uzsākt kriminālvajāšanu pret Valsts policijas amatpersonu par narkotisko vielu neatļautu apriti

Iekšējās drošības birojs septembra pirmajā pusē Daudznozaru specializētajai prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes amatpersonu un privātpersonu par narkotisko vielu neatļautu apriti.

Iekšējās drošības birojs pirmstiesas izmeklēšanas gaitā noskaidroja, ka Valsts policijas amatpersona pēc iepriekšējas vienošanās ar privātpersonu abu faktiskajā dzīvesvietā glabāja neatļauti iegādātas narkotiskās vielas – kanabisu un kokaīnu.  Vienlaikus Iekšējās drošības birojs procesuālo darbību laikā atrada narkotiskās vielas arī Valsts policijas amatpersonas privātajā transportlīdzeklī.

Valsts policijas amatpersonai piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi, tostarp aizliegums ieņemt noteiktu amatu Valsts policijā.

Pret Valsts policijas amatpersonu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 253.panta pirmajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - narkotisko vielu neatļauta iegādāšanās un glabāšana, kā arī par 253.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu – narkotisko vielu neatļauta iegādāšanās un glabāšana personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās. Savukārt pret privātpersonu rosināts uzsākt kriminālvajāšanu par Krimināllikuma 253.panta otrajā daļā paredzētā noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu - narkotisko vielu neatļauta iegādāšanās un glabāšana personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

Iekšējās drošības birojs atgādina, ka nevienu personu nevar uzskatīt par vainīgu noziedzīga nodarījuma izdarīšanā, kamēr tās vaina nav pierādīta Kriminālprocesa likumā paredzētajā kārtībā.

Iekšējās drošības birojs ir iekšlietu ministra tiešā pārraudzībā esoša valsts pārvaldes iestāde, kuras funkcijās ietilpst atklāt, izmeklēt un novērst noziedzīgus nodarījumus, kurus izdarījuši Iekšlietu ministrijas padotības iestāžu (izņemot - Valsts drošības dienestu) nodarbinātie, kā arī ar vardarbību saistītus noziedzīgos nodarījumus, kurus pildot dienesta pienākumus izdarījušas Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonas ar speciālajām dienesta pakāpēm vai Ostas policijas un pašvaldības policijas darbinieki.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI