DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Tvīda brauciena laikā Vidzemes tirgū CSDD piedāvās veikt velosipēda reģistrāciju

FOTO: Paula Čurkste, LETA

Eiropas mobilitātes nedēļas ietvaros šo sestdien, 21. septembrī Rīgā norisināsies tradicionālais Tvīda brauciens, kura laikā VAS “Ceļu satiksmes drošības direkcija” (CSDD) aicina ikvienu velobraucēju uzvilkt klasiskus, retro stila tērpus, sapucēt savus velosipēdus un kopīgā braucienā izbaudīt Rīgas ielas un pilsētas skaistākās vietas.

Šogad Tvīda maršruts sāksies Vidzemes tirgū, kur no plkst.14.00 līdz 16.00 paredzētas dažādas aktivitātes, tajā skaitā CSDD stendā būs iespējams veikt velosipēda reģistrāciju.

Velosipēda reģistrācija ir brīvprātīga, taču CSDD iesaka to tomēr reģistrēt, tādā veidā izdarot maksimāli visu iespējamo gadījumā, ja velosipēds tiek nozagts un būtu iespējams to identificēt tajos gadījumos, kad tas tiek atrasts.

Reģistrējot velosipēdu tiks izsniegta reģistrācijas uzlīme, kura būs jāuzlīmē uz rāmja viegli redzamā un pieejamā vietā. CSDD nereģistrē velosipēdus bez rāmja numura.

Par velosipēda reģistrāciju būs jāveic vienreizējs maksājums – 4,31 EUR apmērā.

CSDD velobraucējiem atgādina, ka drošam braucienam nepieciešams pārliecināties par velosipēda tehniskā stāvokļa atbilstību drošai dalībai ceļu satiksmē, kā arī vērš uzmanību, ka braucot diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos abos tā sānos, riteņu abās pusēs tas jāaprīko ar gaismas atstarotājiem, kā arī velosipēda priekšpusē jādeg baltas, bet aizmugurē sarkanas krāsas lukturim. Labākai redzamībai ieteicams arī košs un atstarojošs apģērbs, bet drošībai pilngadīgām personām ir rekomendējama ķivere, savukārt līdz 16 gadu vecumam tā ir obligāta. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI