DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

LVM novērtē pakalpojumu sniedzēju gūtās zināšanas Ogres tehnikumā

Publicitātes foto.

Novērtējot darbinieku profesionālās kvalifikācijas celšanas nozīmi, AS “Latvijas valsts meži” (LVM) aicina sadarbības partnerus izmantot iespēju un pilnveidot savas un savu darbinieku zināšanas meža atjaunošanas, kopšanas un aizsardzības darbu izpildē, piesakoties mācībām Ogres tehnikuma programmā “Meža atjaunošana, kopšana un atjaunoto platību aizsardzība”. Sekmīgi pabeidzot mācības un turpinot sadarbību ar LVM, pakalpojuma sniedzējiem tiks piedāvāti īpaši sadarbības noteikumi.

Ogres tehnikumā apgūtās profesionālās pilnveides programmas apmācības LVM novērtē, par sniegto pakalpojumu  veicot papildu ceturkšņa piemaksu līdz 6 eiro par hektāru. Tā ir daļa no piemaksas, kuru LVM papildus maksā  pakalpojuma sniedzēju piedāvātajai darbu vienības cenai par hektāru. Savukārt no 2024. gada maksimālā piemaksas summa, ko pakalpojuma sniedzējs var saņemt par paveikto darbu, ja izietas apmācības, ir 30 eiro par hektāru. Piemaksas veido:

  • augstākās pakalpojuma sniegšanas kvalitāte – 13,5 eiro,
  • pakalpojuma izpilde termiņā – 10,5 eiro,
  • darbu veicēju apmācības – 6 eiro.

Piemaksas kritēriji

“Mums ir svarīgi, lai darbinieks mežā ir  zinošs, spējīgs patstāvīgi pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību. Piemēram, veicot jaunaudžu kopšanas darbus, jāpieņem lēmumi par to, kurus kokus mežaudzē izzāģēt un kurus – atstāt, tāpat jāizvēlas piemērotākā vieta jaunā koka stādīšanai. Šādu un citu lēmumu pieņemšanai nozīmīgas teorētiskās un praktiskās zināšanas var iegūt Ogres tehnikuma apmācībās Šobrīd mežkopības pakalpojumus LVM sniedz vairāk nekā 100 apmācītu mežsaimniecisko darbu veicēju, kuri pēdējā laikā paaugstinājuši kvalifikāciju kursos Ogres tehnikumā. Šie darbinieki skaidri zina, kas un kā jādara, lai augtu kvalitatīvs mežs, kā arī mācību laikā izveidojusies sekmīga sadarbība ar LVM,” stāsta LVM mežkopības ražošanas vadītājs Lauris Ropājs.

infografika 1 v

Trīs dienu profesionālās pilnveides izglītības programmā “interesentiem ir iespēja gūt plašāku ieskatu mežsaimniecības pamata jautājumos, piemēram, meža atjaunošanā, jaunaudžu kopšanā, atjaunoto meža platību aizsardzībā un citos mežkopības procesos. mācību programma 320 stundu apjomā tiek īstenota attālināti un klātienē Ogres tehnikumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI