DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

LVSADA pauž cerību, ka valdība budžeta sagatavošanā līdztekus valsts iekšējai un ārējai drošībai iekļaus arī veselības aprūpi

Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrība (LVSADA) ir saņēmusi  veselības ministra Hosama Abu Meri vēstuli “Par Valdības izdevumiem veselības aprūpei ”, atbildot uz LVSADA š. g. 20. augusta Atklāto vēstuli, kurā valdība tika aicināta iekļaut valsts budžeta 2025. gadam projektā Veselības ministrijas pieprasītos papildu finanšu līdzekļu svarīgāko valsts veselības aprūpes pamatfunkciju nodrošināšanai.

Veselības ministrs savā vēstulē informē, ka Veselības ministrija (VM) š. g. 28. jūnijā ir iesniegusi priekšlikumus Finanšu ministrijai, kuri VM ieskatā atbilst prioritārajam attīstības virzienam “valsts drošība”, iekļaujot tajā pasākumus ar kopējo papildu nepieciešamo valsts budžeta finansējuma apmēru 2025. gadam 153,3 milj. eiro.

LVSADA Padome 17.09.2024. sēdē skatīs jautājumu “Par veselības aprūpei atvēlēto finansējumu valsts budžeta projektā 2025. gadam”, pārrunājot, kā LVSADA būtu jārīkojas gadījumā, ja valdība nolems valsts Budžeta projektā  neiekļaut Veselības ministrijas prasītos 153,3 milj. eiro.

LVSADA priekšsēdētāja vietniece Līga Bāriņa atzinīgi novērtē sadarbību ar Veselības ministriju. Tomēr pastāv bažas, ka kārtējo reizi Ministru kabinets, veidojot valsts budžeta projektus, neievēros spēkā esošos politikas plānošanas dokumentus un Eiropas Komisijas ziņojumā par Latviju (2024 Country Report – Latvia. Brussels, 19.6.2024, SWD (2024) 614 final) secināto, ka Latvijas valdība veselības aprūpi finansē nepietiekami, tādējādi ierobežojot iedzīvotāju piekļuvi kvalitatīvai un savlaicīgai palīdzībai, novērtējot valdības finansējumu veselības aprūpei kā stagnējošu, un atzīstot, ka nozīmīgs šķērslis veselības aprūpes nodrošināšanai ir pastāvīgs cilvēkresursu trūkums nozarē.

L. Bāriņa pauž cerību, ka valdība rīkosies atbildīgi, kā prioritāti budžeta sagatavošanā līdztekus valsts iekšējai un ārējai drošībai iekļaujot veselības aprūpi.

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI