DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina izteikt viedokli par divu bērzu ciršanu Mārtiņa ielā

Publicitātes foto.

Liepājas pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties publiskajā apspriešanā par divu bērzu nociršanu ielas daļā pie īpašuma Mārtiņa ielā 5, Liepājā. Šie koki atrodas ielas teritorijā, un to ciršana ir plānota saistībā ar būvniecības ieceri zemesgabalā. Savu viedokli iedzīvotāji var izteikt līdz 20. septembrim.

Apstādījumu uzraudzības komisija saņēmusi SIA “Balmont Tour” iesniegumu, kurā informē par plānu veikt zemesgabala Mārtiņa ielā 5 apbūvi. Lai Liepājas būvvaldē saskaņotu būvniecības projektu, nepieciešams pieņemt lēmumu par divu koku ciršanu, par ko ir svarīgs iedzīvotāju viedoklis, jo koki atrodas publiskajā telpā – ielas teritorijā. Kā min ierosinātāji, koki bojā esošo ēku pamatus, apgrūtina piekļūšanu zemesgabalam un traucē plānotajai būvniecībai.

Kā skaidro uzņēmuma pārstāvji, koku saglabāšana saskaņā ar būvniecības ieceri nav iespējama, jo tie atrodas plānotās apbūves vietā, un to atrašanās vieta ievērojami ierobežo piekļuvi īpašumam. Koki aug Mārtiņa ielas sarkanajās līnijās jeb uz ielas, un starp kokiem atrodas apgaismes stabs, kas apgrūtina tā apkalpošanu un mazina ielas apgaismojuma efektivitāti.

Koku foto fiksāciju un detalizētāku informāciju par būvniecības ieceri, būvobjekta teritorijas robežām un projekta risinājumiem skatīt koku ciršanas apspriešanas planšetē (skatīt PDF failu: https://faili.liepaja.lv/Buvvalde/Koku_cirsana_Martina_5-apspriedei-05.09.pdf)

Savu viedokli var izteikt no 11. līdz 20. septembrim, aizpildot anketu Liepājas e-pakalpojumu portālā: https://epakalpojumi.liepaja.lv/lv/projects/preview/374/ vai drukātā formātā pašvaldības iestāžu Klientu apkalpošanas centrā Peldu ielā 5.

Publiskās apspriešanas laikā bērzi, par kuru nociršanu iedzīvotāji ir aicināti izteikties, būs marķēti ar košas krāsas auklu vai lentu, kā arī uz vietas izvietota informatīva publiskās apspriešanas planšete. Planšete klātienē apskatāma arī pašvaldības iestāžu administratīvajā ēkā Peldu ielā 5.

Pēc publiskās apspriešanas rezultātu apkopošanas Apstādījumu uzraudzības komisija pieņems galējo lēmumu par koku ciršanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI