DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmieras novadā par 210 skolēniem vairāk nekā iepriekšējā mācību gadā

Publicitātes foto.

2024./2025. mācību gadā Valmieras novada pašvaldības dibinātās izglītības iestādes apmeklē 9263 audzēkņi.

Valmieras novada pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs jau vairākus gadus pēc kārtas turpinās pozitīva skolēnu skaita dinamika. 2024./2025. mācību gadā no 1. līdz 12. klasei mācības sāka 6519 skolēni, kas ir par 210 skolēniem vairāk nekā pērn.

Pirmo reizi kādā no Valmieras novada pašvaldības izglītības iestādēm durvis vēra 631 zinātkārs pirmklasnieks.

Sākumskolas posmā no 1. līdz 6. klasei mācās 3609 skolēni, 7.-9. klasēs ir 1663 skolēni, savukārt 10.-12. klašu posmā ir 1247 skolēni. Piepildītas ir 10. klašu grupas, kur zināšanas gūst 458 skolēni, kas ir par 12 skolēniem vairāk nekā iepriekšējā mācību gadā.

Valmieras novada pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs (PII) tiek nodrošināta vieta bērniem vecumā no 1,5 līdz pamatizglītības ieguves uzsākšanai, nodrošinot valstī noteikto obligāto izglītības apguvi no 5 gadu vecuma, lai sagatavotu bērnu pamatizglītības ieguvei. Valmieras novada pašvaldības PII ir 2744 bērni. Valmieras novadā rindā uz vietu PII gaida 13 bērni (2024. gada 5. septembra dati). Rinda veidojas uz Valmieras PII un Valmiermuižas PII “Burtiņš” no 2023. gadā dzimušiem bērniem, kuri vēl šobrīd nav sasnieguši 1,5 gadu vecumu. Bērniem, kuriem pagaidām nav iespējams nodrošināt vietas pašvaldības PII, ir iespējams saņemt pašvaldības atbalstu mācībām kādā no privātajām PII vai bērna uzraudzības pakalpojumam.

Jāpiemin, ka skolu tīkla sakārtošanas rezultātā Valmieras novada pašvaldībai no Eiropas Savienības Atveseļošanas fonda ir izdevies piesaistīt 3 373 604 eiro mācību vides uzlabošanai un tehniskā nodrošinājuma pilnveidei. Līdzekļi tiks novirzīti Mazsalacas vidusskolai, Strenču pamatskolai, Rūjienas vidusskolai un Valmieras 2. vidusskolai. Projekts “Mācību vides uzlabošana vispārējās izglītības iestādēs Valmieras novadā” jāīsteno līdz 2026. gada 31. maijam.

Valmieras novadā ir 20 vispārējās izglītības iestādes, no tām astoņās tiek īstenota arī pirmsskolas izglītības programma, un 15 pirmsskolas izglītības iestādēs.

Pēc mācībām skolēni aicināti iesaistīties kādā no interešu izglītības pulciņiem, apmeklēt profesionālās ievirzes izglītības iestādes – mākslā, mūzikā vai sportā, vai kopā ar vienaudžiem darboties novada jauniešu centros. Tāpat skolēniem pēc mācībām iespējams pievienoties kādā no bērniem un jauniešiem domātā amatiermākslas kolektīviem, lai izkoptu savus talantus. Septembrī amatiermākslas kolektīvos norit aktīva uzņemšana un pirmie mēģinājumi, plašāk šeit.

Vasarā, kamēr mācību darbs pierima, Valmieras novada izglītības iestādes paveikušas un uzsākušas dažādus iekštelpu labiekārtošanas darbus, uzposušas ārvidi un papildinājušas materiāli tehnisko bāzi, lai skolēni jaunajā mācību gadā turpinātu gūt zināšanas modernā, drošā un estētiski pievilcīgā vidē. Vairāk par vasarā veiktajiem darbiem izglītības iestādēs šeit

Plašāka informācija par izglītības piedāvājumu Valmieras novada tīmekļvietnē valmierasnovads.lv, sadaļā “Izglītība”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI