DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Tiesai nodota krimināllieta pret bijušo Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju

Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūras prokurore, apvienojot vienā lietvedībā divas Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtītās krimināllietas, tiesai nosūtīja krimināllietu, kurā bijušajam Rēzeknes pilsētas domes priekšēdētājam celta apsūdzība gan par ierobežotas pieejamības informācijas izpaušanu, gan par to, ka sešpadsmit gadu garumā kārtējās valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par mantu un citiem ienākumiem lielā apmērā. Lietā apsūdzēta arī bijušā Rēzeknes pilsētas domes priekšēdētāja ģimenes locekle par uzkūdīšanu izpaust neizpaužamas ziņas.

Saskaņā ar apsūdzību bijušais Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs ģimenes locekles pamudināts, nepastāvot tiesiskam pamatam, uzdeva Rēzeknes pilsētas pašvaldības darbiniecei iegūt ierobežotas pieejamības informāciju no amata pienākumu pildīšanai pieejamām divām datubāzēm. Darbiniece, būdama maldināta par pieprasītās informācijas izmantošanas patiesajiem nodomiem, izpildot rīkojumu, ieguva prasīto ierobežotās pieejamības informāciju un nodeva to iepriekšminētajai valsts amatpersonai, kura šīs ziņas bez tiesiska pamata izpauda trešai personai.

Tāpat izmeklēšanā sadarbībā ar Eirojustu un attiecīgās ārvalsts izmeklēšanas iestādēm noskaidrots, ka bijušais Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs no 2008. gada līdz 2024. gadam kārtējās valsts amatpersonas deklarācijās apzināti nenorādīja ziņas par mantu un citiem ienākumiem lielā apmērā, proti, iesniedzot valsts amatpersonu deklarācijas, nenorādīja tajās kopīpašumā ar ģimenes locekli ārvalstī piederošus nekustamos īpašumus, saistībā ar šiem nekustamajiem īpašumiem veiktos darījumus, kā arī nenorādīja ģimenes loceklei izsniegtā aizdevuma daļu un citus darījumus ar fiziskajām personām.

Lieta izskatīšanai nosūtīta Latgales rajona tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr viņas vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI