DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
06. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iespēja pieteikties “Liepāja 2027” jauniešu izaugsmes pilotprojektam 

FOTO: Valters Pelns

Lai veicinātu jauniešu iesaisti Liepājas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas 2027 programmas izveidē un realizācijā, tiek izsludināta pieteikšanās nodibinājuma “Nodibinājums Liepāja 2027” (Liepāja 2027) jauniešu izaugsmes programmai. 

Pieteikties darboties Liepāja 2027 jauniešu programmā aicināti jaunieši vecumā no 16 līdz 25 gadiem. Programma paredz aktīvu darbu no 2024. gada oktobra līdz 2025. gada augustam, kuras laikā jauniešiem būs iespēja darboties vairākās kultūras organizācijās, lai ieraudzītu tās “jaunām acīm”  jeb jauniešu acīm.  

Pilotprojekta ietvaros paredzēts nodrošināt nepieciešamo apmācību un atbalstu, lai jaunieši paši varētu plānot un īstenot savai auditorijai paredzētus kultūras notikumus. 

Programmā  paredzētas trīs dienu apmācības, kuru laikā jaunieši saplānos un īstenos programmas atklāšanas pasākumu, brauciens uz Igaunijas pilsētu Tartu, kas šogad nes Eiropas kultūras galvaspilsētas 2024 titulu, tāpat plānotas vairākas nodarbības ar pieredzējušiem kultūras nozares ekspertiem, komandu darbs mentoru pavadībā, tiekoties aptuveni divas reizes mēnesī sestdienās. Programmas noslēgumā jauniešiem būs iespēja iegūt 1000 eiro lielu naudas balvu savas komandas idejas realizēšanai. 

Liepāja 2027 jauniešu izaugsmes programmā paredzēts uzņemt 20 jauniešus no Liepājas, piecus jauniešus no Dienvidkurzemes novada un piecus no Kuldīgas novada.   

Pieteikties programmai var šeit: https://ej.uz/jauniesuizaugsmespilotprojekts 

Aicinājums pieteikumam pievienot arī savu motivāciju dalībai programmā, kam nav jābūt klasiskas motivācijas vēstules veidā, bet jaunieši var izvēlēties kādu radošāku risinājumu, iesniedzot video, dzejoli, stāstu, komiksu vai kādu citu savai būtībai atbilstošu pašizpausmes formu. 

Pieteikšanās norisinās no 5.septembra līdz 23.septembrim. 

Jauniešu pilotprojektu realizē Liepāja 2027 sadarbībā ar biedrību “Attīstības platforma YOU+”, Dienvidkurzemes novada biedrību "Izgaismo ideju" un Kuldīgas aktīvo jauniešu biedrību "Sprādziens". 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI