DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Septembra sākumā spēkā stājušies divi Alūksnes novada pašvaldības saistošie noteikumi

No 1. septembra ir spēkā saistošie noteikumi Nr.12/2024 “Par līdzfinansējuma maksas kārtību Alūksnes novada pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs”. 

Tie regulē kārtību, kādā noteikta daļēja maksa – līdzfinansējums – mācību procesa nodrošināšanai un līdzfinansējuma samazināšana par izglītības ieguvi pašvaldības profesionālās ievirzes izglītības iestādēs – Alūksnes Mūzikas, Alūksnes Mākslas un Alūksnes Sporta skolās. Oficiālā publikācija izdevumā “Latvijas Vēstnesis” 9. aprīļa laidienā Nr. 69 - https://www.vestnesis.lv/op/2024/69.7. 

Saskaņā ar saistošajiem noteikumiem, līdzfinansējuma apmēru katrai no minētajām izglītības iestādēm ar atsevišķu lēmumu nosaka Alūksnes novada pašvaldības dome. Izglītības iestādes direktors nosaka līdzfinansējuma maksas atlaidi 50% apmērā šādām izglītojamo kategorijām: 

  • izglītojamajam ar invaliditāti; 
  • izglītojamajam, kura ģimenei piešķirts trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes statuss (uz piešķirtā statusa laiku); 
  • izglītojamajam, kurš slimības, traumas dēļ nav apmeklējis nodarbības pilnu mēnesi vai ilgāk, un ir iesniegta ārsta izziņa par attiecīgo laika periodu; 
  • Ukrainas civiliedzīvotājiem; 
  • otrajam un katram nākamajam izglītojamajam no ģimenēm, kurās divi vai vairāk bērni mācās vienā izglītības iestādē. 

Lai saņemtu līdzfinansējuma maksas atvieglojumus, vecāki izglītības iestādē iesniedz iesniegumu un apliecinošus dokumentus (izziņu, ārsta zīmi) par attiecīgo faktu, uz kura pamata izglītības iestādes vadītājs piešķir atvieglojumu. Atvieglojumu piemēro, sākot ar mēnesi, kurā izglītojamā vecāks izglītības iestādei iesniedzis dokumentus. 

4. septembrī stājās spēkā saistošie noteikumi “Grozījumi Alūksnes novada pašvaldības domes 2023. gada 28. septembra saistošajos noteikumos Nr.27/2023 “Par pašvaldības līdzfinansējuma apmēru nekustamo īpašumu pieslēgšanai centralizētajai ūdensapgādes un/vai kanalizācijas sistēmai””. 

Grozījumi saistošo noteikumu IV sadaļā veikti, lai aktualizētu de minimis atbalsta piešķiršanas nosacījumus atbilstoši Eiropas Komisijas Regulas 2023/2831 “Par Līguma par Eiropas Savienības darbību 107. un 108. panta piemērošanu de minimis atbalstam” grozījumiem, nodrošinot komercdarbības atbalsta uzskaiti. Saistošo noteikumu oficiālā publikācija izdevuma “Latvijas Vēstnesis” 3. septembra laidienā Nr. 171 - https://www.vestnesis.lv/op/2024/171.19. 

Visi pašvaldības saistošie noteikumi publicēti www.likumi.lv un www.aluksne.lv sadaļā Pašvaldība/Dokumenti/ Saistošie noteikumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI