DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Helsinkos skatāma Baltijas ceļa gadadienai veltīta fotoizstāde

2024. gada augustā, visa mēneša garumā Helsinkos, Somijā norisinās Baltijas valstu vēstniecību rīkota foto izstāde ”Baltijas ceļam 35 Somijas laikraksta Helsingin Sanomat ēkā Sanomatalo (Töölönlahdenkatu 2).

Savukārt, 23. augustā Sanomatalo foajē Baltijas valstu vēstniecības rīkoja pop-up muzikālu brīdi, kurā  leģendāro dziesmu ”Atmostas Baltija” izpildīja latviešu-somu koris ”Ziemeļmeita”.

Izstāde Helsinkos tapusi, sadarbojoties trim Baltijas valstu vēstniecībām Somijā un lielākajam Somijas laikrakstam Helsingin Sanomat. Materiāli vēsta par Latvijas, Lietuvas un Igaunijas tautu cīņu par valstiskuma atjaunošanu, Baltijas valstu vienotību, kā arī par lielāko nevardarbīgas pretošanās un mobilizēšanās akciju, kas apliecināja Baltijas tautu spēku un pārliecību cīnīties par valstu neatkarības  atjaunošanu.

Sanomatalo atrodas starp Odas bibliotēku un Centrālo Dzelzceļa staciju, un izstāde ir brīvi pieejama visiem apmeklētājiem Helsingin Sanomat redakcijas darba laikā.

Pasākums īstenots publiskās diplomātijas programmā Latvijas kandidatūras ANO Drošības padomē lobija kampaņas atbalstam. Tās mērķis ir nodrošināt Latvijas sekmīgu ievēlēšanu 2025. gada vēlēšanās ANO Drošības padomē uz laiku no 2026. līdz 2027. gadam, kur uz vēlētās dalībvalsts vietu Latvija kandidē pirmo reizi. Kampaņas moto – “Kopā par mieru un noturību”. Dalība ANO Drošības padomē būtu viens no nozīmīgākajiem instrumentiem Latvijas ārpolitisko interešu īstenošanai un aizstāvēšanai, kā arī ļautu vēl vairāk paplašināt Latvijas starptautisko sadarbību, dodot ieguldījumu pasaules mieram un noturībai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI