DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Jaunieši aicināti uz festivālu “MAD Liepāja” 

Publicitātes foto

Nedēļas nogalē, 24.–25. augustā, Liepājas Jūrmalas parkā notiks jauniešu festivāls "MAD Liepāja 2024", kurā ar dažādām aktivitātēm piedalīsies Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centrs (ZIIC), Liepājas bērnu un jaunatnes centrs (LBJC) un Liepājas “Jauniešu māja”. 

Festivāla laikā Jūrmalas parkā sev interesējošo un saistošo piedāvātajās darbnīcās atradīs gan mazākie, gan lielākie apmeklētāji, tāpat ikvienam būs iespēja parādīt savas spējas talantu šovā “OPEN STAGE”, kas norisināsies 24. Augustā no plkst. 14.00 – 18.00 un ko organizē LBJC sadarbībā ar Attīstības platformu You+. 

Savukārt 25. augustā no plkst. 12.00–18.00 Liepājas Bērnu un Jaunatnes centrs aicina pievienoties uz ikgadējām svētku svinībām ,,Vēl viens Jaunais gads”. Svētku laikā no plkst.12:00 – 16:30 būs iespēja klausīties un skatīties LBJC mūzikas kolektīvu priekšnesumus un plkst. 16:30 – 18:00 dzirdēt jauno un talantīgo mūzikas grupu koncertu “Jaunatnes Impulss”. 

Zinātnes un izglītības inovāciju cetra teltī 24. augustā ikvienam būs iespēja piedzīvot visu trīs centra darbības vietu raksturīgo - aktivitātes, kas vienladzīgus neatstāj un rosina interesi par tik nozīmīgām STEAM jomām: 

  • Dabas māja piedāvās iespēju ielūkoties mikroskopiskajā pasaulē, apskatot dažādus mikropreperātus, kā arī piedzīvot virtuālās realitātes pieredzi, kurā apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja iejusties Liepājas ezera zivs ādā un iepazīt zemūdens dzīvi.  
  • "FabLab Liepāja" ļaus iepazīties ar elektronikas pamatiem, darbojoties ar elektronikas shēmu uz maketplatēm. Tiks piedāvāta arī īpaša aktivtāte, kurā, izmantojot termopresi, būs iespēja veikt personalizētu tekstila apduruku ar termoplēvi. Šajā sakarā ZIIC aicina ikvienu interesentu ņemt līdzi savu kreklu vai kādu citu apģērba gabalu, ko personalizēt.   
  • Ikvienam tiks piedāvāta iespēja radīt skaņu, pieskaroties ūdenim, izmantojot izglītības tehnoloģiju MakeyMakey® un pārbaudīt savus spēku robotu vadīšanā, iejūtoties bārmeņa lomā, vadot MakeBlock® robotu konstruktoru mBot Ultimate.  
    Papildus, ik stundu tiks piedāvats šķidrajā slāpeklī saldēts popkorns ikvienam!

Jauniešu mājas teltī 25. augustā no plkst. 12:00 apmeklētājus gaida mīksti sēžammaisi, krāsas un daudz jautrības! Jauniešiem būs iespēja:  

  • Spēlēt galda spēles kopā ar draugiem vai citiem jauniešiem, 
  • Uzzīmēt vai palūgt, lai kāds no Jauniešu mājas pārstāvjiem uzzīmē hennas tetovējumu, 
  • Radoši izpausties un zīmēt ar krāsas baloniņiem, 
  • Pārbaudīt savu līdzsvara izjūtu ar balansa dēļa palīdzību.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI