DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. augustā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Aktualizēs biznesa un komunikācijas rīkus publiskās pārvaldes efektivitātes veicināšanā

Ceturtdien, 22. augustā, Latvijas pašvaldību savienība sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība rīko konferenci pašvaldību speciālistiem par biznesa un komunikācijas rīku izmantošanu, lai veicinātu publiskās pārvaldes efektivitāti.

“Mums ir nepieciešami profesionāli vadītāji un cilvēkresursi publiskā pārvaldē ar prasmēm un izpratni ekonomikā un cilvēkresursu vadībā. Efektivitāte valsts pārvaldē nozīmē, ka nodarbinātie ir orientēti uz rezultātu sasniegšanu un tādu valsts pārvaldes politiku veidošanu un pakalpojumu sniegšanu, kur ar iespējami maziem resursiem varētu sasniegt vislielāko ieguvumu tautsaimniecībai un iedzīvotājiem. Ir jāīsteno trīs pamatpīlāri valsts pārvaldes efektivitātes uzlabošanai: cilvēkresursi, digitalizācija un digitālā transformācija, kā arī rezultāti un mērījumi, kas saistīti ar Latvijas attīstības stratēģijas izstrādi,” atzīst Biznesa augstskolas Turība rektore, studiju programmas “Publiskā pārvalde” virzītāja, profesore Zane Driņķe.

Tāpēc profesore Zane Driņķe konferencē stāstīs par procesu vadību kā birokrātijas mazināšanas un konkurētspējas paaugstināšanas rīku, bet par mediāciju kā sociālu inovāciju efektīvākai cilvēkresursu vadībai uzstāsies Turības Uzņēmējdarbības vadības fakultātes dekāne, sertificēta mediatore Evija Kļave.

Pašvaldības kā vienu no aktīvākajiem informācijas kanāliem arī izmanto dažādus sociālos tīklus, tādēļ pašvaldības speciālistiem datu aizsardzības eksperts, Turības Juridiskās fakultātes dekāns Ivo Krievs stāstīs par personas datu aizsardzību sociālajos tīklos un šīs jomas aktuālo tiesisko regulējumu. Savukārt Turības IT virziena vadītājs Jānis Pekša iepazīstinās ar digitalizācijas izaicinājumiem 21. gadsimtā.

Konferenci atklās LPS priekšsēdis Gints Kaminskis un Biznesa augstskolas Turība valdes priekšsēdētājs Imants Bergs.

Savukārt konferences otrā daļa būs veltīta stratēģiskās komunikācijas jautājumiem. Tāpēc, lai analizētu esošo situāciju stratēģiskās komunikācijas realizēšanā Latvijas pašvaldībās un izpratni par tās nozīmību pašvaldību darbības efektivitātes veicināšanā, notiks ekspertu paneļdiskusija “Stratēģiskā komunikācija - atbalsts pašvaldības efektivitātē”.

Diskusijā piedalīsies šādi komunikācijas nozares eksperti sabiedrisko attiecību aģentūras Mediju tilts līdzīpašnieks un politologs Filips Rajevskis, Biznesa augstskolas Turība Komunikācijas virziena vadītāja Jana Bunkus, asoc. profesore, zīmolvedības eksperte Renāte Cāne un aģentūras JDP Integrated Communications vadītāja Jolanta Derkevica-Pilskunga.

“Šajā informācijas laikmetā ikviens jau skaidri apzinās efektīvas, stratēģiskas komunikācijas nozīmi un lomu dažādu būtisku mērķu sasniegšanā. Arī pašvaldībās saziņa ar vietējo kopienu un plašāku sabiedrību ir viens

no galvenajiem stūrakmeņiem ikdienas darbā, jo iedzīvotājiem ir tiesības saņemt uzticamu, aktuālu un skaidru informāciju. Tāpēc mūsdienās, kad publiskajā telpā pastāv konkurence par cilvēka uzmanību un dezinformācijas radītie izaicinājumi, ir īpaši svarīgi veidot un īstenot komunikāciju tā, lai vēstījums precīzi sasniegtu iedzīvotāju viņam vajadzīgā un pieejamā veidā, būtu izpratne par pašvaldības darbu, vienlaikus arī motivējot līdzdarboties konkrētajai teritorijai būtisku lēmumu pieņemšanā, kā arī iesaistoties apkārtējās vides, kultūras, tradīciju veidošanā. Pašvaldība veido piederību, vairo patriotismu, rada savu unikalitāti un reputāciju, atpazīstamību un pievilcību viesiem, investoriem, nākotnes iedzīvotājiem, ko var sekmīgi nodrošināt tieši ar stratēģisku komunikāciju,” uzsver Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Gints Kaminskis.

Ar savu pieredzi stratēģiskās komunikācijas realizēšanā “Kad budžets ierobežo - radošums atbrīvo” dalīsies Saulkrastu novada pašvaldības Komunikācijas un tūrisma nodaļas vadītāja Baiba Stjade un SIA Rīgas meži Stratēģiskās komunikācijas un sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Ieva Bērziņa, akcentējot, ka “arī maza ziņa var kļūt liela, un cik būtiskas ir sarunas ar iedzīvotājiem un pašvaldību”.

Konferenci noslēgs Lielās Talkas starptautisko projektu vadītāja Aiva Rozenberga ar Pasaules talkas aktualitātēm “Mēnesis līdz Pasaules talkai. Jaunākā informācija.”

Konferences “Biznesa un komunikācijas rīki publiskās pārvaldes pilnveidē” programma ir pieejama pielikumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI