DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Nometnē tiekas ģimenes ar īpašajiem bērniņiem 

Publicitātes foto

Jūlija izskaņā, pulcējot teju 50 dalībniekus aizvadīta diennakts nometne Zemgales plānošanas reģiona ģimenēm, kas audzina bērnus ar invaliditāti. Kopābūšana, atbalsts, pozitīvas emocijas – tie ir tikai daži iespaidi no nometnes dalībniekiem, kas augsti vērtēja iespēju satikties un piedalīties šādā integrējošā notikumā. 

No 24. jūlija līdz 27. jūlijam Bauskas novada, Gailīšu pagasta, Uzvarā, Atpūtas kompleksā “Miķelis” noritēja diennakts nometne “TuTePatās” Zemgales plānošanas reģiona ģimenēm, kurās aug bērni ar funkcionāliem traucējumiem. Šāda aktivitāte organizēta ar mērķi, lai veicinātu bērnu ar invaliditāti integrāciju sabiedrībā, dodot viņiem iespēju kopā ar ģimeni būt ārpus ierastās vides, apgūt jaunu pieredzi, prasmes un zināšanas.  

Dalībai nometnē bija aicināti bērni ar funkcionāliem traucējumiem vecumā līdz 17 gadiem (ieskaitot), kuriem ir noteikta invaliditāte un kuri dzīvo ģimenēs, un viņu ģimenes locekļi vecāki/likumiskie pārstāvji un audžuģimenes, māsas, brāļi līdz 17 gadiem (ieskaitot). 4 dienu garumā nometnes dalībniekiem bija iespēja piedalīties dažādās nodarbībās un radošajās aktivitātēs. 

Zemgales plānošanas reģiona (ZPR) projektu vadītāja un speciāliste sociālajos jautājumos Dace Strautkalne norāda: “Vēsturiski šīs nometnes sākām organizēt projektā “Atver sirdi Zemgalē”, lai dotu iespēju ģimenēm kopā pavadīt laiku, iepazīt citas ģimenes un atpūsties no ikdienas, smelties iedvesmu”. Šogad aprit jau piektais gads, kad tiek organizētas integrējošas nometnes, kas atļauj pulcēt ģimenes un arvien vairāk veicināt, veselīgu, saturīgu un aktīvu brīvā laika pavadīšanu. Šādu ģimeņu ikdienas ir krietni noslogotas, tāpēc svarīgi ir gūt jaunu pieredzi, smelties enerģiju un vismaz nedaudz atvilkt elpu, nometnes nozīmi atzīmē Strautkalne. 

Būtiski, ka dalību nometnē atzinīgi vērtēja arī dalībnieku vecāki. Pēc nometnes noslēguma dalībniekiem tika lūgts aizpildīt anketas un novērtēt pasākumu. Saņemtās atbildes ir pozitīvas un motivējošas organizēt nometnes arī turpmāk. Nav noslēpums, ka ģimenes, kurās aug bērniņi ar invaliditāti ikdienā saskaras ar dažādiem pārbaudījumiem, tāpēc priecājamies saņemt atsauksmes, kurās vecāki min: “Piedaloties nometnē ieguvums ir savu iekšējo resursu pieplūdums un apzināšanās par to cik liels progress savā izaugsmē panākts”. Tāpat vecāki norādīja: “Jutāmies ērti, sadzirdēti, uzklausīti, saprasti, atbalstīti, iedrošināti un galvenais, mēs jutāmies iederīgi it visā, kas notika nometnē!”.  

Zemgales plānošanas reģions izsaka pateicību visām ģimenēm par atsaucību un dalību! 

Integrējoša diennakts nometne Zemgales plānošanas reģiona ģimenēm, kuras audzina bērnus ar invaliditāti organizēta no Zemgales plānošanas reģiona pašvaldību dotācijām. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI