DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. augustā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Sākas stirnu kazu, kazlēnu un līdz divus gadus vecu staltbriežu buļļu medību sezona

Publicitātes foto

Šī gada 15. augustā sākas stirnu kazu un kazlēnu (vecumā līdz vienam gadam) medību sezona, kas turpināsies līdz 30. novembrim. Tāpat 15. augustā sākas līdz divus gadus vecu staltbriežu buļļu medību sezona, kas turpināsies līdz 31. martam. Jaunos staltbriežu buļļus (tautā dēvētos “špīserus”) atļauts medīt, izmantojot arī staltbriežu govs medību atļauju.

Valsts meža dienests jau ir informējis, ka no 15. jūlija sākās:

  • staltbriežu govju medību sezona, kas turpināsies līdz 31. janvārim;
  • staltbriežu teļu (vecumā līdz vienam gadam) medību sezona, kas turpināsies līdz 31. martam.

Pēc Valsts meža dienesta vērtējuma Latvijā pašlaik dzīvo apmēram 68 000 staltbriežu, bet 2024./2025. gada medību sezonā līdz šim ir nomedīti 1625 staltbrieži. Pieaugušo staltbriežu buļļu medību sezona sāksies 1. septembrī un noslēgsies 15. februārī.

Tāpat Valsts meža dienests atgādina, ka stirnu nomedīšanas apjoma vēlamās proporcijas ir šādas: āži – ne vairāk par 35 %, kazas – 35-50 %, bet kazlēni (vecums līdz vienam gadam) – 25-30 % no kopējā nomedīšanas apjoma. Šajā medību sezonā valstī mitinās ap 216 000 stirnu. Saskaņā ar Meža valsts reģistra datiem šajā medību sezonā līdz šim ir nomedīti 7005 stirnu āži. Stirnu āžu medību sezona sākās 1. jūnijā un turpināsies līdz 30. novembrim.

Valsts meža dienests ir valsts pārvaldes iestāde, kas uzrauga meža apsaimniekošanu, medību un dabas aizsardzības reglamentējošo normatīvo aktu ievērošanu, kā arī īsteno meža uguns apsardzību. Dienests uztur Meža valsts reģistru, kur tiek apkopota informāciju par mežu, tajā notiekošo saimniecisko darbību, medībām un medījamiem dzīvniekiem. Valsts meža dienesta misija ir rūpēties par atbildīgu meža apsaimniekošanu un saglabāšanu nākamajām paaudzēm.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI