DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
01. augustā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

“FabLab Liepāja” augustā piedāvā radošas meistarklases pieaugušajiem  

Publicitātes foto

Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra digitālās ražošanas laboratorija “FabLab Liepāja” augustā aicina pieaugušos uz četrām meistarklasēm, lai ne tikai apgūtu noteiktu iekārtu, ierīču un instrumentu darbības pamatprincipus, bet arī radītu ko noderīgu savai ikdienai un atklātu, kā tas ir  - radīt pašam, nevis tikai patērēt.  

Mūsdienās ir iespējams iegādāties gandrīz jebko, tajā pašā laikā -  izgatavot gandrīz jebko pašu spēkiem kļūst arvien iespējamāk, turklāt ilgtermiņā tas ir pat lētāk un noderīgāk, kā arī izgatavošanas procesā tiek apgūtas darba tirgum nepieciešamās zināšanas un prasmes. 

“FabLab Liepāja” aicina reģistrēt dalību datorizētās projektēšanas un digitālās ražošanas meistarklasēm. Meistarklašu dalībnieki gūs ieskatu sekojošās digitālās ražošanas staciju darbības principos: 

  • Kompozītmateriālu darba stacija; 
  • Vinilgriezēja darba stacija; 
  • Automatizētās izšūšanas darba stacija; 
  • Elektronikas darba stacija; 
  • Elektrotehnikas darba stacija.

Pirmā meistarklase “Kompozītmateriālu izmantošana” norisināsies 7. augustā plkst. 17.00-19.00, kurā tiks izmantoti kompozītmateriāli, lai radītu interjera dizaina priekšmetu. Izmantojot divkomponenšu silikonu, tiks sagatavota atkārtoti lietojama veidne, kurā atlieta šķidrā plastmasas masa vai epoksīda sveķi, kam sacietējot radīsies objekts.  

Otrā meistarklase “Dizaina elementi vinilgriezēja tehnikā” norisināsies 14. augustā plkst. 17.00-19.00, kurā grafiskā dizaina platformā Canva® dalībnieka radīto dizainu vinilgriezējs automatizēti izgriezīs līmplēvē vai termoplēvē. Tāpat meistarklases laikā tas pats dizains tiks realizēts arī citā materiālā – organiskā stiklā vai tekstilā. Rezultātā dalībnieki būs apguvuši, kā vienu un to pašu dizainu realizēt vairākās tehnikās.  

Trešā meistarklase “Arduino® iesācējiem” norisināsies 15. augustā plkst. 17.00-19.00. Arduino® ir pasaulē izplatītākā elektronikas un programmatūras atvērtā koda platforma, ko izmanto ne vien entuziasti, bet nereti arī profesionāļi. Meistarklasē tiks apgūti elektronikas un programmēšanas pamati, kā rezultātā tiks radīts mitruma sensors augiem.  

Ceturtā meistarklase “Digitālās izšūšanas pamati” norisināsies 20. augustā plkst. 17.00-19.00, kurā dalībnieki ielūkosies dažādu tekstila produktu personalizēšanas procesā – grafiskā dizaina platformā Canva® izveidos dizainu un ar automatizētās izšūšanas iekārtas palīdzību to iestrādās tekstilā.  

Nevienā no meistarklasēm nav nepieciešamas priekšzināšanas un iepriekšēja pieredze. Iepriekšēja reģistrācija ir obligāta un pieejama ierobežotā skaitā – https://ej.uz/fablab-meistarklases-augusts-2024 

Dalības maksa par vienu meistarklasi ir 10,00 eiro (ieskaitot PVN). Norēķināšanās iespējama tikai ar bezskaidras naudas darījumiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI