DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
31. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Valmieras vecmeistaru panākumi Latvijas un Baltijas čempionātā

Publicitātes foto

Kamēr Valmiera atzīmēja savu 741. dzimšanas dienu, Valmieras vecmeistari svinēja vieglatlētikas svētkus Latvijas un Baltijas čempionātā, sacenšoties ar atlētiem no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Somijas. Kā jau ierasts, valmierieši spožās medaļas krāja kā krelles.

100m skrējienā savā vecuma grupā Aleksejam Koziņecam zelts, Elmāram Gulbim sudrabs, Gintam Rudzītim bronza. Savukārt 200m distancē mūsu Elmārs bija labākais 95 gadus veco kungu konkurencē, Aleksejs Koziņecs, piekāpjoties igauņu sprinterim, – otrais Baltijas čempionātā, bet pirmais Latvijā, un 400m distancē Aleksejam vēl viena sudraba medaļa. Valdis Tilts 400m distancē atzina igauņu konkurenta pārākumu, bet ar slaidu soli 800m un 1500m skrējienos bija labākais gan Latvijā, gan Baltijā. 800m distancē Ēriks Melkurts izcīnīja bronzas medaļu, 1500m distancē – sudraba medaļu un 5000m skrējienā bija ātrākais V60 grupā Latvijas čempionātā. Vēl viens ašo kāju īpašnieks Andis Gailis 800m V45 grupā izcīnīja bronzas medaļu, 1500m distancē – sudraba medaļu un 5000m distancē izcīnīja Latvijas čempiona titulu.

Valmieras īstenais vecmeistars Raitis Lērme gan skrēja, gan soļoja, izcīnot trīs spožas zelta medaļas – 1500m skrējienā, 5000m soļošanā un 5000m skrējienā.

To, ka Valmierai ir lieliski augstlēcēji, pierādīja Juris Jurašs, uzvarot V45 grupā, un Gints Rudzītis V40 grupā, pieveicot konkurentus gan Latvijā, gan Baltijā.

Diska mešanā mūsu diskoboliem Elmāram Gulbim, Jānim Markevicam un Jānim Zagorskim sudraba medaļas.

Lodes grūšanā Jānis Zagorskis izcīnīja Latvijas čempiona titulu, bet Jānim Markevicam sudraba medaļa, kurai viņš pievienoja vēl vienu sudrabu arī šķēpa mešanā.

5000m soļošanā nekādas cerības sāncenšiem neatstāja valmierietis Ritvars Lērme, finišējot čempiona godā. Dāmu konkurencē šajā distancē Gunita Šīrante piekāpās savai principiālajai pretiniecei un izcīnīja sudraba medaļu, bet Irina Birjukova – bronzas medaļu.

Ligita Vasiļevska skaisti pieveica 800m un 1500m distances, izcīnot Latvijas un Baltijas čempiones titulu.

Ļoti aktīvi valmierietes rosījās tehnisko disciplīnu sektoros. Šķēpa mešanā Latvijas un Baltijas čempiones laurus plūca Marta Ādamsone, sudraba medaļa Ilonai Puriņai un Irinai Birjukovai. Ilona Puriņa un Irina Birjukova disku raidīja Latvijas čempionu titula cienīgā tālumā, Martai Ādamsonei šajā disciplīnā sudrabs.

Spožas medaļas arī mūsu lodes grūdējām. Zelts Ilonai Puriņai un Irinai Birjukovai, sudraba medaļa – Martai Ādamsonei un Ivetai Gruntei-Dinsbergai. Vesera mešanā par Latvijas čempionēm tika kronētas Marta Ādamsone un Irina Birjukova, sudraba godalga – Ilonai Puriņai. Smaguma mešanā vēlreiz pārliecinoši labākās Latvijā ir mūsu valmierietes Ilona Puriņa, Marta Ādamsone un Irina Birjukova.

Valmieras vecmeistari cīnījās no sirds, dāvinot pilsētai dzimšanas dienā skaistās uzvaras un sacensību kopvērtējumā palīdzēja izcīnīt čempiona kausu Latvijas komandai.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI