DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Austrumu slimnīca turpina uzņemt un ārstēt karā smagi cietušos ukraiņu kareivjus

Publicitātes foto

Šodien, 2024. gada 20. jūnijā, Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (Austrumu slimnīca) jau 15. reizi tika uzņemti Krievijas uzsāktajā karā smagi cietušie 11 Ukrainas karavīri, kas tāpat kā līdz šim, katru mēnesi tiek atgādāti ar labdarības projekta M-Help.com organizēto palīdzības autobusu. Autobusu ar Ukrainas karavīriem sagaidīja Austrumu slimnīcas valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs, Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs, kā arī Ukrainas pilnvarotais vēstnieks Latvijas Republikā Anatolijs Kutsevols (Anatolii Kutsevol).

Tālo ceļu līdz Latvijas lielākajai slimnīcai šoreiz mērojuši 11 karā cietušie. Pacientus Austrumu slimnīcā sagaidīja multidisciplināra mediķu komanda – dažādu specialitāšu ārsti un aprūpes personāls no Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas (NMPUK), Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikas, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikas, Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnikas, Rokas un plastiskās ķirurģijas nodaļas un Rehabilitācijas klīnikas.

Visiem pacientiem veica vispusīgu veselības stāvokļa skrīningu – dažādus laboratoriskos izmeklējums, pārbaudot arī multirezistento infekciju iespējamo klātbūtni, jo kara apstākļos tās strauji uzliesmo un izplatās.

Austrumu slimnīcas specializētajās klīnikās ārstēsies divi ļoti smagus kara ievainojumus guvuši kareivji. Viņiem tiks veiktas vairākas sarežģītas un secīgas ķirurģiskas un mikroķirurģiskas operācijas. Savukārt, lai šie pacienti ātrāk atgūtos pēc sarežģītām un smagām kara traumu operācijām, ar viņiem strādās fizioterapeiti, ergoterapeiti, rehabilitologi un funkcionālie speciālisti. Ievainotie ārstēsies Austrumu slimnīcas Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnikā un Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnikā.

Pēc izmeklējumu veikšanas NMPUK pārējie pacienti atkarībā no traumu specifikas dosies uz citām Latvijas ārstniecības iestādēm.

Plānots, ka viens pacients tiks pārvests turpmākai ārstēšanai uz Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcu, bet astoņus pacientus pārvedīs tālākai ilgstošai rehabilitācijai uz Nacionālo rehabilitācijas centru “Vaivari”.

Pacientus Austrumu slimnīcā uzņēma dažādu specialitāšu ārsti, māsas, aprūpes un atbalsta personāls:

  • Juris Nikolajenko, Austrumu slimnīcas ārstniecības direktors;
  • Aleksejs Višņakovs, Inese Larionova, Santa Sevastjanova, Aļona Ježova, Lāsma Aleksejeva, Violeta Kolosova, Kirils Doņeckis, Maksims Rudenoks, Dāgs Daniels Blaus, Ieva Tālberga, Jurate Balode, Jeļizaveta Asejeva, NMPUK;
  • Kaspars Auslands, Neiroloģijas un neiroķirurģijas klīnika;
  • Konstantīns Plotņikovs, Kristiāns Alpe, Traumatoloģijas un ortopēdijas klīnika;
  • Aleksejs Kaminskis, Alvis Melderis, Vispārējās un neatliekamās ķirurģijas klīnika.

Ukrainas karā cietušie pacienti uz Austrumu slimnīcu tiek atgādāti, pateicoties labdarības projekta M-Help.com dibinātāju Arvja Reketa un Mārtiņa Medinieka privātai iniciatīvai. Savukārt Georgija Logvinska labdarības fonds, kas darbojas Ukrainā, ir aprīkojis un pārbūvējis autobusu, ar kuru tiek nodrošināta šo pacientu transportēšana.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI