DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Maijā pieaudzis Rīgas pašvaldības policijas ar stacionārajām videonovērošanas kamerām konstatēto pārkāpumu skaits

Publicitātes foto

Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Videonovērošanas centra darbinieki šī gada maijā ar stacionārajām videonovērošanas kamerām kopumā konstatēja 375 dažādus pārkāpumus, t.i. par 102 pārkāpumiem vairāk nekā šī gada aprīlī.

Lielākā daļa no pārkāpumiem bija saistīti ar pilsētvidē konstatētām gulošām personām – 217, kuras bija alkoholisko dzērienu vai narkotisko vielu reibumā un saviem spēkiem nespēja turpināt savas ikdienas vai naksnīgās gaitas. Tāpat pieķertas 40 personas, kuras sabiedriskā vietā neatļauti lietoja alkoholisko dzērienus, kā arī konstatēti 13 kautiņi un 7 gadījumi, kad personas nokārtoja dabiskās vajadzības sabiedriskā vietā.

20. maijā, īsi pēc pusnakts, RPP Videonovērošanas centra darbinieki videonovērošanas kameras pamanīja vīrieti, kurš uzkāpa uz Brīvības pieminekļa un pa pieminekļa malu centās tam apiet apkārt. Informācija tika nodota kolēģiem, kuri patrulēja šajā apkārtnē. Likumsargi nekavējoties ieradās notikuma vietā un lika personai nokāpt no Brīvības pieminekļa. Policisti ar vainīgo personu, kura izrādījās Francijas pilsonis, veica pārrunas un izskaidroja pārkāpuma būtība. Personai par klajas necieņas izrādīšanu pret Brīvības pieminekli (atbilstoši Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu likuma 9. pantam) piemērots naudas sods 1000 eiro apmērā. Informācija par šo gadījumu nosūtīta arī atbildīgajai Rīgas pieminekļu aģentūrai (Brīvības pieminekļa un Rīgas Brāļu kapu nodaļai), kas izvērtēs, vai šī rīcība nav radījusi bojājumus piemineklim un, ja tādi tiks konstatēti, vērsīsies pret personu par zaudējumu atlīdzināšanu.

Šobrīd RPP vienotajā videonovērošanas sistēmā iekļautas 310 stacionārās videonovērošanas kameras. Ieviešot mūsdienīgas intelektuālās videonovērošanas tehnoloģijas, RPP turpina darbu, lai Rīgā uzstādītu arvien jaunas videonovērošanas kameras.

Jāatzīmē, ka papildus stacionārajām videonovērošanas kamerām RPP rīcībā ir arī 28 pārvietojamās videonovērošanas kameras. Ar pārvietojamām videonovērošanas kamerām policija pilsētā ne tikai uzrauga sabiedrisko kārtību un veicina vides aizsardzību, bet arī kontrolē ceļu satiksmi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI