DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības
1
1

Aicinām uz Skaņākalna Dabas parku

Publicitātes foto

Līdz ar vasaras siltajiem saules stariem, dabas vilinājumu un aktīvā tūrisma sezonas atnākšanu darbu atsācis Skaņākalna Dabas parka namiņš, aicinot ikvienu uzzināt informāciju par dabas parku, Valmieras novadu vai tur iegādāties kādu suvenīru.  

Uzsākot 2024. gada aktīvā tūrisma sezonu, Skaņākalna Dabas parka ieejas namiņu apsaimnieko Valmieras novada Tūrisma pārvalde. Tūrisma informācijas konsultantes sniegs informāciju par dabas parka teritorijā, Mazsalacā un Valmieras novadā apskatāmajiem piesaistes objektiem. Te pieejami dažādi tūrisma materiāli, kā arī plašs klāsts ar suvenīriem un Valmieras novadā ražoto – vasaras sezonai ļoti piestāvošais saldējums un ūdens, kā arī trauki, magnēti, atslēgas piekariņi u.c.  

Ieeja Skaņākalna Dabas parkā ir bez maksas, taču, ja ir vēlme parka teritorijā iebraukt ar motorizētu transporta līdzekli, iebraukšanas maksa ir 10 EUR no vienas transporta vienības. Savukārt Mazsalacas apvienībā deklarētiem iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties gada iebraukšanas karti par 5 EUR vienai transporta vienībai. Aicinām iedzīvotājus iebraukšanas kartes iegādāties līdz šī gada 30. jūnijam, jo vēlāk tās vairs netiks nodrošinātas.  Lai parka apmeklētājiem viesošanos padarītu patīkamāku un drošāku, plānots ierobežot transporta plūsmu parka teritorijā un nakts stundās slēgt pilnībā.  

Skaņākalna Dabas parkā iestiepjas apmēram 3 km gara taka, kas aptver Salacas senlejas krāšņāko posmu ar smilšakmens atsegumiem, alām, avotiem un priežu mežaudzi. Dodoties pa taku, var vērot tādus neparastus dabas veidojumus kā Vilkaču priedi, Velnakmeni, Eņģeļu alu, Sapņu trepes, Velna alu, Skābumbaļļu, Rūķu taku, Neļķu klintis, Velna kanceli un Skaņokalnu. Skaņākalna Dabas parkā pieejama atpūtas vieta, kas piemērota arī laivotājiem. Taka ir apļveida un tās iziešanai nepieciešamas apmēram 2–3 stundas. 

Par aktualitātēm parkā aicinām sekot līdzi Facebook kontos “Skaņākalna dabas parks” un “Visit Valmiera”, kā arī tīmekļvietnē skanaiskalns.eu. Jautājumu gadījumā aicinām sazināties pa tālruni +371 26429500 vai rakstot uz e-pastu tic@valmierasnovads.lv 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI