DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Raiņa muzejs “Jasmuiža” aicina uz saulgriežu svinībām 

Publicitātes foto

Raiņa muzejā “Jasmuiža” (Aizkalne, Preiļu novads) 20. jūnijā plkst. 19.00 notiks saulgriežu ieskaņas pasākums “Uguntiņa, saules māsa”. Tajā ne tikai notiks dažādās meistardarbnīcas, bet arī piedalīsies Aizkalnes, Rušonas un Aglonas mākslinieciskie kolektīvi. 

20. jūnijā Raiņa muzeja “Jasmuiža” dārzs kļūs par īstu Jāņa sētu, kur varēs gatavot un nogaršot sieru, skanēs gan dziesmas, gan dejas, gan arī teātra izrāde Aizkalnes, Rušonas un Aglonas māksliniecisko kolektīvu izpildījumā. Arī pasākuma apmeklētāji varēs piedalīties dziesmās un rituālos, lai kopīgi godinātu sauli un uguni.  

“Jasmuižas” dārzā taps arī vides objekts “Saule”: no bērzu meijām, pīlādžu un ozolu zariem, kļavu lapām, pļavu puķēm un citiem augiem pasākumā tiks radīta sava zaļā “saule”. Lai gan materiāli būs pieejami arī uz vietas, tomēr arī apmeklētāji aicināti ņemt līdzi savus ziedu pušķīšus, ko iepīt kopīgajā saulē.  

Notiks arī meistardarbnīca, kur apmeklētāji varēs pagatavot kļavu lapu paliktnīti sieram. Darbnīcas dalībniekiem lūgums ņemt līdzi savas kļavu lapas. 

Ieeja bez maksas. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI