DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iespēja apmeklēt Dabas māju sestdienā 

Liepājas Izglītības pārvaldes Zinātnes un izglītības inovāciju centra Dabas māja atvērta sabiedrībai šo sestdien, 15. jūnijā, laikā no pulksten 11.00 līdz 15.00 un tāpēc aicināts ikviens, kuru aizrauj dabas un vides pētniecība, izzināt interaktīvo instalāciju ekspozīciju speciālista vadībā.  

Caur interaktīvām instalācijām un izglītojošu stāstu varēs iepazīt vides zinātnes – bioloģiju, ekoloģiju un zooloģiju speciālista vadībā. Speciālista vadībā būs ļauts iepazīt Austrālijas audējskudru un Madagaskaras šņācējprusaku dzīves ritmu, izzināt akvaponikas sistēmas darbības principus un kukaiņu kolekcijas zonā ieraudzīt kukaiņu mutes orgānu veidus un secināt, kuri kukaiņi, piemēram, ir grauzējtipa mutes orgānu pārstāvji, bet kuri – dūrējsūcējtipa. Kukaiņu kolekcija ir autentiska, jo iegūta Dabas mājas darbinieku kolekcionēšanas rezultātā un satur arī Zirgu salai tipiskākās sugas.  

Dabas mājas ekspozīcijas apskate speciālista vadībā notiks sekojošos laikos: 

  • plkst. 11.00-12.00 
  • plkst. 12.00-13.00 
  • plkst. 13.00-14.00 
  • plkst. 14.00-15.00 

Iepriekšēja reģistrēšanās nav nepieciešama vienlaikus aicinām ierasties savlaicīgi.  

Paralēli plkst. 11.00; 12.00; 13.00; 14.00 un 15.00 notiks izglītojoši braucieni Liepājās ezerā ar dabas izziņas pētniecības mazizmēra kuģošanas līdzekli “AkvaLab Liepāja”. Izglītojošā brauciena laikā tiks īstenota nodarbība, kas saistīta ar ezera ekosistēmu, vietējām dabas vērtībām, ūdens pētniecības rīkiem un arī vēsturi – kā vēstures notikumi ietekmējuši Zirgu salas teritorijas attīstību. Katrs izglītojošais brauciens paredzēts līdz 60 minūtēm, tai skaitā instruktāža par drošību, atrodoties uz peldlīdzekļa. Jau iepriekš skaidrots, ka tā kā peldlīdzekļa droša pārvietošanās ir cieši saistīta ar laikapstākļiem un citiem tehniskiem apstākļiem izglītojošo braucienu laiki visas vasaras garumā tiks izsludināti pakāpeniski – ir atvērti nākamie reģistrācijas laiki: 

  • 17. jūnijā, pirmdienā, plkst. 15.00; 16.00 un 17.00 
  • 18. jūnijā, otrdienā, plkst. 14.00 un 15.00 

Visiem dalībniekiem iepriekšēja reģistrācija ir obligāta un pieejama ierobežotā skaitā – https://ej.uz/AkvaLab-braucieni 

Vairāk par Zinātnes un izglītības inovāciju centra cenrādi: https://ziic.liepaja.edu.lv/cenradis/ 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI