DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. jūnijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts robežsardzes koledžā norisinājās taktiskās mācības “Robeža 2024”

Publicitātes foto

2024. gada 5.-7. jūnijā Valsts robežsardzes koledžā norisinājās taktiskās mācības “Robeža 2024”.

Mācībās piedalījās Valsts robežsardzes koledžas studējošie, kuri izspēlēja dažādas robežuzraudzības situācijas lidostas un autoceļa robežkontroles punktos, kā arī uz “zaļās robežas”, veicot dokumentu tehnisko izspēti, apstrādājot datus specializētajās sistēmās un izmantojot robežpārbaudes un robežuzraudzības tehniskos līdzekļus. Studējošie organizēja un vadīja personu grupas meklēšanas pasākumu, veicot meža pārmeklēšanu un izmantojot bezpilota gaisa kuģi. Mācību dalībnieki koordinēja imigrācijas kontroles dienesta norīkojuma darbības un veica procesuālās darbības ar aizturētajiem ārzemniekiem un patvēruma meklētājiem. Tika izspēlēts arī ārkārtas situācijas novēršanas plāns “Pārkāpējs”, izmantojot dienesta suņus pārkāpēju meklēšanas un aizturēšanas laikā.

Mācību noslēgumā notika sanāksme, kur tika apkopoti un izvērtēti rezultāti, pārrunātas mācību gaitā radušās problēmas un sniegti priekšlikumi to uzlabošanai.

Mācību laikā studējošie nostiprināja praktiskās iemaņas robežpārbaudes, robežuzraudzības un imigrācijas kontroles jomās, kā arī operatīvās vadības nodaļas darba organizācijā, kas palīdzēs efektīvāk veikt ikdienas dienesta pienākumus un reaģēt uz dažādām situācijām, nodrošinot Latvijas ārējās robežas drošību.

Taktiskās mācības tiek rīkotas ik gadu un tiek īstenotas īsā cikla profesionālās augstākās izglītības programmas “Robežapsardze” ietvaros.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI