DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
28. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts kontrolieris Edgars Korčagins pirmo reizi uzrunās Saeimu par paveikto un prioritātēm nākotnē

Ceturtdien, 30. maijā, valsts kontrolieris Edgars Korčagins pirmo reizi amatā uzrunās Saeimu, ziņojumā sniedzot ieskatu Valsts kontroles paveiktajā un nākotnes prioritātēs. Mediju pārstāvji un interesenti uzrunu aicināti vērot Saeimas tīmekļvietnē, savukārt plenārsēdes darbakārtība pieejama šeit. 

Valsts kontrolieris vērsīsies pie Saeimas, akcentējot būtiskāko revīziju darbā paveikto un iezīmējot svarīgākos izaicinājumus dažādās valsts pārvaldes jomās, kurās, veicot revīzijas, Valsts kontrole konstatējusi nepieciešamību pēc uzlabojumiem. “Vēlos vērst Saeimas deputātu uzmanību uz tādiem izaicinājumiem, kuru pārvarēšanai būtu jāvelta īpašas pūles. Izaicinājumiem, kurus nevar pārvarēt, grozot normatīvos aktus, pieņemot jaunu likumu vai ieviešot jaunas procedūras, jo tie ir balstīti attieksmē, motivācijā un vērtībās, ar kādām ik dienas ķeramies pie saviem pienākumiem. Tie prasa kritiski paraudzīties uz savu darbu un drosmi mainīties, lai vairotu sabiedrības uzticību publiskajam sektoram, padarītu mūsu valsts attīstību mērķtiecīgāku un straujāku un ievērojami uzlabotu atdevi, kādu sabiedrība gūst no publiskā sektora darba,” pirms gaidāmās Saeimas plenārsēdes skaidro valsts kontrolieris Edgars Korčagins.  

Līdz ar 2019. gada augustā pieņemtajiem grozījumiem Valsts kontroles likumā arī valsts kontrolieris ir to valsts amatpersonu vidū, kuras uzstājas ar ikgadējo ziņojumu Saeimā. Parlamentārā demokrātijā budžeta kontroles institūciju ziņojumi parlamentam ir publiski un mērķēti uz parlamentāro kontroli  pār izpildvaru. Likumdevējam pēc būtības tiek sniegts eksperta atzinums saistībā ar valsts sniegumu revidētajās jomās un finanšu stāvokli, lai tā efektīvāk varētu realizēt savu parlamentāro kontroli pār valsts saimniecību. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI