DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts aizsardzība

Aizsardzības ministrs tiksies ar Slovākijas vicepremjeru

Piektdien, 24. maijā, aizsardzības ministrs Andris Sprūds tiksies ar Slovākijas vicepremjeru, aizsardzības ministru Robertu Kaliņāku (Robert Kaliňák), kurš darba vīzītē apmeklē Latviju.

Tikšanās laikā abu valstu ministri pārrunās reģionālās drošības aktualitātes un valstu turpmāko sadarbību NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas ietvaros.

Tāpat vizītes laikā R. Kaliņāks apmeklēs Ādažu bāzi, kur tiksies ar Slovākijas kontingenta karavīriem, kas pilda dienesta pienākumus NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupā.

Slovākija ir ilggadēja Latvijas sabiedrotā, un tā arī ir daļa no NATO paplašinātās klātbūtnes Latvijā kaujas grupas dalībvalstīm, kas kaujas grupā iesaistās ar mehanizēto kājnieku rotu, bruņumašīnām un atbalsta elementiem. Latvija augstu vērtē Slovākijas iesaisti Baltijas reģiona un austrumu robežas drošības stiprināšanā.

Kaujas grupu vada Kanāda, apvienojot vairāk nekā 1900 karavīru no 11 valstīm  – Albānijas, Čehijas, Itālijas, Islandes, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas, Spānijas un Ziemeļmaķedonijas.

Šo valstu karavīri rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem un tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI