DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

28. maijā – noslēdzošais bezmaksas seminārs “Dzīves kvalitātes saglabāšana ģimenē, kas saskārusies ar demenci”

Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) kopā ar Latvijas Psihiatru asociāciju sniedz bezmaksas informatīvi izglītojošu semināru ciklu “Drosmīgi par demenci”. Cikla trešais seminārs – “Dzīves kvalitātes saglabāšana ģimenē, kas saskārusies ar demenci” notiks 28. maijā plkst. 15.00–17.00 Ambulatorā centra konferenču zālē, Tvaika ielā 2, un to vadīs psihiatrs Daniels Šamburskis.

Daniels Šamburskis: ”Pēdējo laiku globālā tendence - populācijas "novecošana" īpaši raksturīga daudzām valstīm, tai skaitā arī Latvijai. Demence nav daļa no dabiskas novecošanas, un tie nav tikai atmiņas traucējumi. Lielākā daļa demenču ir neatgriezeniskas un progresējošas, kādēļ būtiski ir rast veidu kā pieņemt jauno situāciju. Man kā "Drosmīgi par demenci" cikla noslēdzošās lekcijas autoram ir personīga pieredze saistībā ar demences norisi piederīgo starpā, tāpēc konkrētā tēma tika izvēlēta īpaši attiecīgi.”

Interesentus lūdzam pieteikt savu dalību 3. seminārā līdz 27.05.2024., aizpildot pieteikuma anketu https://ej.uz/3demencesseminars  vai uz e-pastiem liva.stalmane@rpnc.lv, vai rakstiuz@rpnc.lv.

Semināru ciklu “Drosmīgi par demenci” organizē Latvijas Psihiatru asociācija kopā ar Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centru. Tas tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas programmas ietvaros un ir domāts plašam sabiedrības lokam.

Semināri ir bez maksas! Otrā semināra “Dzīves, apkārtējās vides un sadzīves pielāgošana pacientam ar demenci”, kurš notika 14. maijā, ierakstu var noskatīties Rīgas Psihiatrijas un narkoloģijas centra Youtube kontā https://www.youtube.com/watch?v=4TuxLkthRTM.  

Katra semināra klātienes apmeklētājiem ne tikai ir iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, bet arī iegūt grāmatu “Kas būtu jāzina par Alcheimera slimību un citām demences formām”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI